sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lennetään ja etsitään


Carl Johanson: Lentävä sanakirja
Etana Editions 2019, 39s.
Suom. Kirsikka Myllyrinne

Eräänä päivänä postilaatikosta löytyi kaksi hauskaa kuvakirjaa, joita alettiin lukea saman tien.

Carl Johansonin Lentävä sanakirja sisältää kymmenittäin erilaisia lentohärveleitä perinteisistä lentokoneista ja helikoptereista kakkalaskuvarjoon ja lentävään matoon. Mitään tarinaa ei siis ole, mutta näitä lentäviä asioita tutkiessa voi kyllä keksiä ihan itse vaikka kuinka monta tarinaa.

Meillä eniten ihastusta ja tutkiskelua sai osakseen Supersankari, jolla on kaksi tai kolme jalkaa. Aivan mainio illuusio tällä ukkelilla! (En laita kuvaa, koska haluan että luette itse koko kirjan.)


Chloé Perarnau: Orkesteri karkuteillä
Etana Editions 2019, 32s.
Suom. Leena Virtanen

Orkesteri karkuteillä taas on etsiskelykirja, joista ainakin meillä on aina tykätty. Korsetti on tulossa, mutta orkesterin jäsenet ovat lähteneet matkalle ties minne päin maailmaa. Onneksi orkesterin johtaja on saanut kaikilta postikortteja, joiden avulla hän lähtee jäljittämään kadonneita soittajia.

Kullakin aukeamalla on kaupunkinäkymä täynnä ihmisiä ja vasemmassa ylänurkassa kyseisestä paikasta lähetetty postikortti. Kortteja on lähetetty muun muassa Islannista, Norsunluurannikolta ja Ranskasta. Soittajia oli kiva etsiä, mutta soitinten tunnistaminen oli yllättävän vaikeaa! Viulut, pianot ja rummut olivat kyllä tuttuja, mutta etenkään puhallinsoittimista en osannut kuopukselle sanoa varmuudella, mikä soitin milloinkin oli kyseessä.

1 kommentti:

  1. Tuo Lentävä sanakirja on ollut myös meillä suosittu. Tosin vielä enemmän on tykätty sen edeltäjästä, Autosanakirjasta, jonka poika osaa ulkoa etu- ja takaperin. Sitä lainattiin viime vuonna kirjastosta niin tiuhaan, että päädyin lopulta ostamaan sen joululahjaksi, ihan vain että muutkin saisivat lainata kirjaston kappaletta. Tuo Orkesteri-kirjakin sattui silmään kirjastossa, mutta vielä en ole sitä kotiin kuskannut. Etsimiskirjat on kyllä kivoja, niitä ei ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista