tiistai 26. maaliskuuta 2019

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Elise Gravel: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta
(Olga and the Smelly Thing from Nowhere, 2017)
WSOY 2019, 167s.
Suom. Aila Herronen


Olga rakastaa kaikenlaisia eläimiä ja tykkää tarkkailla niitä. Eräänä päivänä hän kuulee ulkoroskiksesta kolinaa ja löytää oudon, sateenkaarenvärisen kakkakasan! Ulkovarastosta kuuluva, kovaääninen dau-dau-dau'uttelu säikäyttää Olgan perinpohjin ja hän juoksee karkuun minkä kintuistaan pääse. Kun hän sitten päätyy umpikujaan ja kääntyy kohtaamaan kammottavan takaa-ajajansa, kadulla kököttääkin pieni, pinkki, karvaisen perunan näköinen otus, joka päästelee njää-ääniä ja haisee pahalle.

Juuri mitään sen kummempaa juonta tarinassa ei olekaan: Olga löytää omituisen otuksen ja yrittää saada selville, mikä se oikein on.

Kirja on runsaasti kuvitettu ja tehostevärinä toimivat punaisen sävyt sekä harmaa. Piirrostyyli ei ole aivan minun makuuni, mutta mitäpä tuosta, kiva oli lukea kuitenkin. Tekstiä on tosiaan aika vähän, mutta se taas toimii epävarmalle lukijalle selkeänä houkuttimena.

Meidän koululaisetkin lukivat tämän ja molemmat ihastuivat Njäähän. Sarjassa on ilmestynyt myös toinen, avaruuteen suuntautuva kirja, ja toivon että sekin suomennetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti