tiistai 17. maaliskuuta 2020

Hurja jengi

Aaron Blabey: Hurja jengi
Into 2020, 138s.
Suom. Annukka Kolehmainen

Olen ihastellut kirjaston ruotsinkielisellä osastolla hauskan näköistä kirjasarjaa ja vähän tuhahdellut kateudesta, kun Aaron Blabeyn The Bad Guys:eja ei ole käännetty suomeksi. Paitsi että nyt on!

Hurja jengi koostuu herroista Susi, Hai, Käärme ja Piraija. Herra Susi on kutsunut koolle kolme muuta yleisesti pahiksena tunnettua tyyppiä, sillä hänen mielestään on aika tehdä ryhtiliike. Ei enää ilkeyksiä ja julmuuksia, vaan hyviä tekoja! Vanhoista tavoista on vain vähän hankala pyristellä eroon, etenkin jos ei oikeastaan ole itse edes toivonut mitään muutoksia, vaan mieluummin söisi kuin pelastaisi puuhun juuttuneen kissan.

Hurja jengi on hauska ja vauhdikas kirja. Se sopii erityisen hyvin niille lukijoille, jotka ovat kahlanneet Neropatit ja Kapteeni Kalsarit moneen kertaan läpi ja kaipaavat jotakin saman tapaista luettavaa. Blabeyn teksti ja kuvat ovat ilmeikkäitä ja hahmot pöhköydessään hyvin sympaattisia. Parasta on tietysti se, että sarjan seuraava osa ilmestyy suomeksi jo ensi syksynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti