torstai 21. tammikuuta 2021

Hirviö ja Helmikki

Jack Meggitt-Phillips: Hirviö ja Helmikki
WSOY 2021, 249s.
Suom. Marja Helanen
Kuvitus Isabelle Follath
 

 

 

Ebenezer Pinsetin 512. syntymäpäivä on aivan nurkan takana. Jos herra Pinsetin ikä ihmetyttää, kuten todennäköisesti tekee, niin voin kertoa hänen pysyneen nuorekkaana vuosisatojen ajan nuorentavan taikatinktuuran ansiosta. Herra Pinsetillä on nimittäin eräänlaisena lemmikkinä hirviö, joka palkitsee häntä ruokkivaa Ebenezeriä milloin milläkin tarpeellisella ja tarpeettomallakin. Periaatteessa hirviölle kelpaisi kyllä ruoaksi mikä vain, mutta tänä vuonna hän haluaa hotkaista kokonaisen ihmislapsen! Niinpä Ebenezer Pinset suuntaa lintukauppaan ja sieltä orpokotiin - kas kun lintukaupassa ei myydä lapsia - palatakseen kotiin Helmikin kanssa.

Helmikkipä ei vain olekaan mikään helposti hotkaistava tyttönen, vaan hänen myötään moni asia muuttuu.

Hirviö ja Helmikki on hauska, vähän jännittävä, ällöttävä ja lämmin kirja. Sitä voisi verrata Itse ilkimykseen, sillä herra Pinset on monin tavoin Grun kaltainen, muista välittämätön mäntti. 

Kirjassa on hyvän kokoinen fontti ja kuvitustakin sen verran paljon, että uskoisin kirjan kiinnostavan niitäkin lapsia, jotka eivät muuten mielellään pitkähköihin kirjoihin tartu. Ennen kaikkea tarina on niin mainio, että tätä on helppo suositella ihan kaikille.  

Hirviö ja Helmikki julkaistaan 10.2.2021.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti