keskiviikko 6. tammikuuta 2021

The Carpet Merchant of Konstantiniyya vol. I

 

Reimena Yee: The Carpet Merchant of Konstantiniyya vol. I
Unbound 2020, 336s.


Tässäpä sarjakuva, josta en tiennyt etukäteen yhtään mitään. Sattumalta näin sen kirjaston sarjakuvahyllyssä, tykästyin kanteen ja toin kotiin. 

The Carpet Merchant of Konstantiniyya sijoittuu 1600-luvulle. Ayşe on matontekijäsuvun tytär, joka haaveilee tekevänsä sukunsa matot kuuluisaksi Konstantinopolia myöten. Zeynel on opiskellut ahkerasti ja tähtäimessä on imaamin ura. Mutta onko se sittenkään sitä, mitä Zeynel itse haluaa? Nämä nuoret päätyvät naimisiin ja lähtevät elämään omannäköistään elämää. Eräällä kaupustelureissullaan Zeynel pysähtyy auttamaan eksyneen oloista, punaisiin pukeutunutta miestä ja kohtaamisella on hirvittävät seuraukset.

Jos tarina ei kuulosta kovin kummoiselta, syy on yksin minun. Reimena Yeen sarjakuvaromaani on yhdellä sanalla sanoen hieno. Piirrostyyli on kaunis ja tavallaan pelkistettyä, mutta silti yksityiskohtia on runsaasti - etenkin matoissa. Kauttaaltaan nelivärinen teos on muhkea ja upea. Tarina vetää hyvin ja tunnelmakin pysyy yllä ja kehittyy toimivalla tavalla. 

Zeynelin ja Ayşen tarinalle on olemassa jatkoakin, mutta vasta nettiversiona. Saa nähdä maltanko odottaa fyysisen kirjan ilmestymistä, vai altistanko silmäni ruudulta lukemiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti