torstai 18. helmikuuta 2021

Kim Jong-Un ja kaverit. Valitse oma maailmanloppusi

 

Rob Sears: Kim Jong-Un ja kaverit
Valitse oma maailmanloppusi
Aula & CO 2020, 154s.
Suom. Pekka Tuomisto


Kim Jong-Un ja kaverit on mainio immersiivinen romaani, jossa pääosassa on lukija itse. Tarina alkaa siitä, kun lukija (eli minä) on työskennellyt YK:n globaalin jatkuvuuden osaston nuorempana virkailijana kuusi kuukautta. On jouluaatto ja kaikkien ajatukset enemmän tai vähemmän joulunvietossa, kun koodinimi Vaaleanpunaiselta Kameleontilta tulee punainen hälytys. Jonkun täytyisi piipahtaa Pjongjangissa pikapikaa, ihan vain tarkistamassa tilanne. Sitten ollaankin jo ensimmäisen valinnan edessä: joustanko joulusuunnitelmistani ja lähden Pohjois-Koreaan, vai haistattelenko pomolle ja lähden joulun viettoon.

Immersiivisen kirjan yksi hyvä puoli on se, että siinä on paljon helpompi huijata kuin vaikkapa peleissä. Jos päätös on ollut huono, ei muuta kuin takaisin edelliseen kohtaan ja uutta valintaa kehiin. Peleissä pitää hoksata tallentaa, eikä se aina ole edes mahdollista.

Onnistuin seikkailemaan Pohjois-Korean lisäksi Venäjällä, Brysselissä, Kiinassa ja Amerikassa. Kohtasin Kim Jong-Unin lisäksi Trumpin, Putinin ja Elon Muskin sekä Angela Merkelin, hänet tosin vain turvavälin päästä. Myönnän, että kuolin tosi monta kertaa, enkä täten selvästikään olisi järin pätevä tähän työhön.

Suosittelen Kim Jong-Un ja kaverit -kirjaa höpsöttelylukemiseksi sellaiseen hetkeen, kun maailman poliittinen tilanne ei akuutisti ahdista.

4 kommenttia:

 1. Vau, tällaista en ole ennen kohdannutkaan! Vaikuttaa sopivan hassulta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anki, Tämä oli hassun lisäksi vähän ahdistava, kun tuntuu että maailma on ajoittain oikeastikin näin sekopäinen :E

   Poista
 2. Mitenköhän tämmöinen kannesta kanteen -lukija onnistuisi tämmöisen kanssa, menisinkö ihan rikki :D Kuulostaa hauskan sekopäiseltä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, No vähän tästä syystä peruuttelin niin monesti taakse päin, koska tuntui etten voi väittää lukeneeni kirjaa, jos kuolen heti kahden sivun jälkeen ;D

   Poista