maanantai 20. kesäkuuta 2022

Kummat

Kummat
Eli Brown: Kummat
Tammi 2022, 342s.
Kuvitus: Karin Rytter
Suom. Kaisa Kattelus

 

Eli Brownin Kummat on taitava yhdistelmä fantasiaa ja lännenseikkailua. Clover Elkin auttaa lääkäri-isäänsä Kenturiovuoristossa. Cloverin äiti on kuollut vuosia sitten, mutta isä on haluton puhumaan menneistä. Clover on kiinnostunut kummista, eli esineistä, joilla on erikoisia ominaisuuksia. Osa kummista on lähinnä viihdyttäviä, osan avulla taas voi parantaa tai aiheuttaa suurta tuhoa. Cloverin isä kuitenkin suhtautuu kummiin todella torjuvasti.

Kun Cloverin isä murhataan, on Cloverin paettava kiireesti. Isä ehtii opastaa tyttärensä oikeaan suuntaan, mutta pian Clover on omillaan. Kunnes tapaa puhuvan kukon.

Kummat on todella vauhdikas ja vetävä kirja. Vaikka länkkärifantasia kuulostaa hieman erikoiselta yhdistelmältä, se toimii loistavasti. Ainakin tällä minun lähinnä Lucky Lukeista omaksutulla villin lännen tietämyksellä koko homma meni täydestä.

Vaikka tavallaan suhtaudun nihkeästi kirjasarjoihin (koska haluaisin lukea kaikki osat ja uusia osia odottaessa ehtii usein unohtaa paljon edellisen kirjan tapahtumista), tätä suosittelen kyllä häikäilemättä kaikille seikkailuja kaipaaville! Toki Cloverin tarina jää kesken, mutta Kummat onnistuu takuuvarmasti viihdyttämään jo tällä ensimmäisellä osallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti