keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Autojen almanakka

Nelli Heinimo: Autojen almanakka
S&S 2023, 26s.
Kuvitus: Tiina Konttila

 

Sain siskolta tämän hänen kuvittamansa lasten runokirjan. Nelli Heinimo on sanaillut mainioita runoja, joiden päähenkilöt ovat autoja ja muita - pääasiassa - pyörällä kulkevia kulkuneuvoja. On siellä pari venettäkin kyllä.

Runot on kirjan nimen mukaisesti  jaettu vuodenkierron mukaan. Yksi aukeama vastaa yhtä kuukautta ja lisäksi kirjan aloittaa ja lopettaa uudenvuoden runo. Vuodenkierron sijaan runoissa kuitenkin käsitellään enimmäkseen aivan toisenlaisia asioita: miten hankalaa voi olla mennä mukaan uuteen porukkaan; kuinka halaamiseen on hyvä pyytää lupa; miten jotkut asiat on tehtävä hitaasti; aloittamisen hankaluutta; odottamista. Kirjaa voikin mainiosti käyttää tunnekasvatuksen tukena.

Itse en meinannut päästä tammikuuta pidemmälle, kun jo rakastuin päätä pahkaa kirjan kolmannen runon nimeen. Rekka Töpöhäntä! En meinaa kestää!

Kuvitus on ilmeikästä ja autojen sun muiden menopelien monipuolisuus mukava yllätys. Aukeamilla riittää katseltavaa ja kun malttaa tutkia kuvia kunnolla, saattaa bongata hauskoja yllätyksiä. Viivyin aika kauan hihittämässä uimarannalla hengaileville sorsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti