tiistai 31. lokakuuta 2017

Messusuunnitelmat ja kuinka ne eivät toteutuneetMonien muiden bloggareiden tapaan valmistauduin Helsingin Kirjamessuille jo hyvissä ajoin. Selailin messulehteä moneen kertaan ja koetin selvittää, mitä ohjelmia ehtisin realistisesti ajatellen kuuntelemaan. Päällekkäisyyksiä jäi kyllä ihan viimeiseenkin aikatauluun, mutta noin yleisesti ottaen onnistuin mielestäni poimimaan sopivan paljon ja monipuolista ohjelmaa. Junaliput olin varannut jo kuukautta aiemmin, sisko oli hoitanut hotellivarauksen. Olin sopinut tapaavani ystävän lounaalla ja lisää ystäviä illallisella. Bloggaripassi oli myönnetty ja laukut pakattu. Näitä messuja olin odottanut edellisten päättymisestä asti, eikä mikään voisi sotkea näitä suunnitelmia!...paitsi se, että heräsin lähtöä edeltävänä yönä oudon kipeänä, eikä se kipu suostunut hellittämään millään. Lopulta oli pakko lähteä ensiapuun, missä yritin kyllä kovaasti vakuutella lääkärille, että olen lähdössä reissuun aamulla. Lääkäri oli toista mieltä, samoin se kipu. Bloggaripassin sijasta sain sairaalarannekkeen.

Niinhän siinä sitten kävi, että junan lähtiessä minä makasin lääketokkurassa sairaalasängyssä ja odotin pääsyä CT-kuvaan. Onneksi kivun syy selvisi, lääkkeet auttoivat ja pääsin kotiin vielä samana päivänä. Olo oli kuitenkin vahvojen lääkkeiden jäljiltä niin huono, että niille viimeisillekin toivonrippeille messuille pääsemisestä oli heitettävä hyvästit.

Messureissun peruuntuminen harmittaa ihan hirveän paljon, mutta olen kyllä iloinen että sairastuin kotona, enkä vieraalla paikkakunnalla tai junassa.Lauantaina piti hakea auto sairaalan parkkipaikalta ja kun siinä jalkeilla olin, niin kävin leikkimässä kirjamessuja paikallisessa Prismassa. Siellä on ihan kelvollinen kirjaosasto ja lohduttauduin ostamalla Jani Toivolan Musta tulee isona valkoinen -kirjan, Paperi T:n Post Alfa -runokirjan sekä Pertti Jarlan Fingerporin koko kuva 4 -sarjakuva-albumin. Ja myös villalankaa ja uudet puiset sukkapuikot.Yhtäkään kirjailijaa ei näkynyt, enkä päässyt keskustelemaan kirjoista kenenkään kanssa, mutta eipä ollut liikaa tungostakaan tai jonoa kassalle.

Että ihan ei nyt suunnitelmat Kirjamessujen suhteen toteutuneet, mutta ensi vuonna uusi yritys paremmalla onnella.

5 kommenttia:

 1. Kurjaa mutta hyvä että olo on parempi.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tulet entisellesi mahdollisimman pian. Nuo yhden hengen kirjamessut Prismassa tulivat varmasti tarpeeseen ja hyviä löytöjä teit. <3

  VastaaPoista
 3. Voi harmitus! Onneksi voit jo paremmin ja aivan oikein teit, kun kävit lohdutukseksi ostamassa uutta luettavaa!

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että ensi vuonna pääset messuille. Onneksi tosiaan olit kotona etkä reissussa ja pääsit heti hyvään hoitoon. Ja nuo kaikki Prisma-löydöt ovat hyviä nekin.

  Halaus - ja ensi vuonna sitten nähdään! ♥

  VastaaPoista
 5. Hyvä että nyt olet kunnossa! Onneksi lääkäri ei päästänyt sinua matkaan vaikka kuinka vakuuttelit. Ja onneksi messut tulee joka vuosi!

  VastaaPoista