lauantai 28. lokakuuta 2017

The Wonder

Emma Donoghue: The Wonder
Pan Macmillan 2016, 12h 23min.
Lukija: Kate Lock

Lib Wright, englantilainen sairaanhoitaja, kutsutaan Irlantiin hoitamaan hieman erikoisempaa tapausta. Lib ei etukäteen tiedä, mikä hänen potilastaan vaivaa ja hyvin pian käy ilmi, ettei kyse ole aivan arkipäiväisestä ongelmasta. Syrjäisen ja vaatimattoman kodin 11-vuotias tytär, Anna, on syönyt viimeksi neljä kuukautta sitten. Ihme kyllä, tyttö on edelleen elinvoimainen. Yhdessä erään nunnan kanssa Libin tulee valvoa tyttöä kellon ympäri siltä varalta, että hän sittenkin syö muiltta salaa. Mikäli Anna ei todellakaan syö mitään, hänet voidaan julistaa pyhimykseksi.

The Wonder on ihastuttavan vanhahtava tarina. Lib kiintyy Annaan, joka on ikäistään nuoremman oloinen mutta nokkela lapsi. Annan mysteerin haluavat selvittää monet muutkin, muun muassa eräs miestoimittaja, jolle Libin on yllätyksekseen helppo avautua ajatuksistaan.

Kate Lock on lukijana miellyttävää kuunneltavaa. Kaikilla hahmoilla oli omat äänensä ja vaikka Annan serkun vahva irlantilaisaksentti tuottikin haasteita, kuunteleminen ja ymmärtäminen oli todella helppoa. Tunnelma on vahva ja uskottava: on epätietoisuutta, huolta, epävarmuutta ja vihaakin. Kerrassaan oivallinen tarina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti