maanantai 18. maaliskuuta 2019

Eläintarhan hampaidenpesupäivä

Sophie Schoenwald: Eläintarhan hampaidenpesupäivä
Art House 2019, 24s.
Piirrokset: Günther Jakobs
Suom. Hanna Härtsiä

Eläintarhan johtaja on kummissaan. Kevät on kukkeimmillaan ja aurinkokin paistaa, mutta eläintarhassa ei näy ensimmäistäkään vierailijaa. Sen sijaan nenään tunkee öklöttävän tympeä haju. Sepeteus Piparminttu Siili on eläimistä ainoa, joka ei kyhjötä piilossa aitauksensa nurkassa, joten eläintarhan johtaja menee siilin juttusille. Käy ilmi, että eläintarhan haju johtuu harjaamattomista hampaista! Mitäpä muutakaan silloin on tehtävissä, kuin ryhtyä toimiin tilanteen korjaamiseksi.

Eläintarhan hampaidenpesupäivä on oiva keino saada lapsi innostumaan hampaiden pesusta, mikäli sen puuhan kanssa haasteita ylipäätään on. Kirjan höpsö tarina ja Günther Jakobsin pehmeän humoristinen kuvitus vetoavat varmasti. Kannen teksti ja hammastahnat ovat saaneet kivan kimallekuorrutuksen, joka jostain syystä jaksaa viehättää aikuisiakin.

Paljon kirjan tehosta kertoo sekin, että lukemista seuranneina parina päivänä kuopusta ei tarvinnut edes muistuttaa hampaiden pesusta!

3 kommenttia:

 1. Tää on niin hauska! Kollega lukee huomenna satutunnilla, täytyy kysyä iltapäivällä miten yleisö otti vastaan, oliko yhtä innoissaan kuin minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henna, Millaisen vastaanoton tämä sai? :)

   Poista
  2. Kirjastolaisen mielestä oli ollut ehkä hiukan liian pitkä ääneen luettavaksi, varsinkin kun kuuntelijoita oli ollut 28. Tilanne ei ollut käynyt kuitenkaan tukalaksi, koska lapset olivat päässeet osallistumaan eli arvailemaan mikä eläin tulee seuraavaksi. Toki tuollaisessa määrässä on aina heitä, jotka eivät jaksa kuunnella vaan mieluummin lähtisivät jo lastenosastolle tai tutustumaan kulloiseenkin näyttelyyn :)

   Poista