maanantai 19. joulukuuta 2011

Kuusi kovaa kotimaista -haaste

Morre pisti itsenäisyyspäivänä pystyyn Kuusi kovaa kotimaista -haasteen. Tarkoituksena on lukea 6.12.2012 mennessä kuusi kotimaista kirjaa, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet lukematta. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.

Pitkällisen omien kirjahyllyjen tutkiskelun jälkeen päädyin laittamaan omalle haastelistalleni seuraavat kirjat:


Yrjö Kokko: Pessi ja Illusia
Aino Räsänen: Soita minulle Helena
Juhani Aho: Panu
Mikko Karppi: Väinämöisen vyö
Hilja Valtonen: Ruskapäiviä tai Poikamiestyttö
Kyösti Wilkuna: Tapani Löfvingin seikkailut

Kuten huomaatte, tein aika helpot valinnat. Tai ainakin oletan, että en valinnut niitä haastavimpia kotimaisia. Minulla on edelleen lukematta Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, Volter Kilven Alastalon salissa (jota lukioikäisenä luin noin sata sivua ja pidinkin, mutta jätin jostain syystä kesken) sekä kaikki kauniit Topeliukseni. Sitten on toki pitkä liuta niitä vähän kevyempiä, uudempia klassikoita, kuten Heikki Turusen Simpauttaja ja Joensuun Elli, Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu ja Sofi Oksasen Puhdistus. Enkä ole eläissäni lukenut yhtään Laila Hietamiehen/Hirvisaaren tai Kalle Päätalon kirjaa.

Uskon vakaasti, että nuo kuusi valitsemaani saan vuoden aikana luettua. Tosin lukufiilis on aina kovin huonosti johdateltavissa ja uusia houkutuksia tulee vastaan jatkuvasti... :)

5 kommenttia:

 1. Kivaa, sulla on tuo Väinämöisen vyö luettavien listalla! Olen sen joskus ahnehtinut hyllyyni, mutta en ole saanut luetuksi edes takakantta. odottelen siis arviotasi!

  VastaaPoista
 2. Minullekin tuolla on pari kirjaa joista olen utelias kuulemaan arvion...eli kannustusta :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun luet Juhani Ahon Panun. Se on jäänyt Ahon tuotannossa jotenkin niin varjoon ja on minusta kerrassaan hieno kirja!

  VastaaPoista
 4. Ai niin tämä Morren haaste, häätyy miettiä omaa kuusikkoa. Useampi kirja oli minulle entuudestaan outo. Kiinnostava sitten seurata näitä haastekirjojen eloa blogeissa.

  VastaaPoista
 5. Kirsi, Olen joskus lukenut Väinämöisen vyötä puoleen väliin ja tykkäsin, mutta jouduin jostain syystä jättämään kesken ja sitten se vain jäi... Eli kiinnostaa kyllä kovasti itseänikin :)

  hdcanis, kiitos kannustuksesta :D

  Morre, periaatteessa olisin voinut laittaa listalle minkä tahansa Ahon kirjan, kun en ole mitään lukenut. Mutta koska Panu sattuu löytymään omasta hyllystä joten siksi luen juuri sen :)

  Hanna, minustakin on mielenkiintoista seurata, mitä muut lukevat.

  VastaaPoista