perjantai 2. maaliskuuta 2012

Paljastuksia ja ilon aiheita

Sain Morrelta pari haastetta, joihin vastaan heti tuoreeltaan, ettei vain unohdu. Joten aloitetaanpas maaliskuu rennosti satunnaisten paljastusten ja ilonaiheiden merkeissä.


Tämän ensimmäisen haasteen (tai tunnustuksen) säännöt ovat sellaiset, että kerron keneltä haasteen sain (Morrelta), paljastan seitsemän juttua itsestäni ja laitan haasteen/tunnustuksen eteenpäin.

1. Minulla on vilkas unielämä ja muistan yleensä näkemäni unet hyvin. Minusta se on kivaa, mutta mies ei jostain syystä ole innokas kuulemaan uniseikkailuistani.

2. Olen kauhean laiska kiertämään vaatekauppoja. Harvoin näen mitään kivaa ja vielä harvemmin sitä "kivaa" löytyy oikeassa koossa.

3. Toissapäivänä tosin löysin ihanan neulemekon: juuri oikean kokoisen, kivan värisen ja edullisen! Vähän ennen kassaa huomasin, että sehän olikin äitiysmallistoa... No, ostin silti.

4. Lapsena tykkäsin käydä hammaslääkärissä. Olin ihan innoissani, jos hammasta särki, koska tiesin pääseväni hammaslääkäriin... Nykyään en ymmärrä, mikä siinä niin kiehtoi. Se tuoli? Kiiltokuva tai pieni hammaspeili, jonka sai palkinnoksi? Ei mitään hajua.

5. Ala-asteella kuljimme isosiskon kanssa koulumatkat potkurilla: toinen istui kyydissä ja toinen lykkäsi, sitten vaihto. Yllättäen isosisko käytti julmasti hyväkseen minun hyväuskoisuuttani ja käytännössä minä sain istua kyydissä vain pikkuruisia pätkiä.

6. Meidän kotitalo on pienen mäen päällä, joten pihalla oli tosi kätevä laskea mäkeä sillä jo mainitulla potkurilla. Kerran sisko hyppäsikin ohjaajan paikalta pois ja minä törmäsin alapihalle parkkeerattuun traktoriin. Minulla on edelleen otsassa arpi. (Mutta tästä en voi kyllä olla siskolle vihainen, koska osasin teloa itseäni myös ilman apua.)

7. Yläasteella ja lukiossa olin ihan järkyttävän tarkka omasta huoneestani. Sinne ei saanut mielellään tulla kukaan, varsinkaan pikkusiskot. Ilmeisesti ovia oli teiniangsteissa tullut paiskottua vähän liikaa, sillä oven kiinni ollessa kahva osoitti kattoon päin. Tämä oli kuitenkin kätevää, koska silloin kahvan saattoi sitoa seinään kiinnitettyyn naulaan, eivätkä pikkusiskot päässeet ryntäämään ilman lupaa minun reviirilleni. Tätä nykyä en enää pönkää pikkusiskoja kotini ulkopuolelle :)

8. Monen muun tavoin minäkin pidin nuorempana päiväkirjaa. Enimmäkseen päiväkirjani sisälsivät pikkutarkkaa arjen kuvausta tyyliin "Tänään syötiin kuoripottuja ja jauhelihakastiketta. Minä otin kaksi lautasellista. Jouduin laittamaan tiskit, vaikka ei ollut mun vuoro." Siellä täällä kuivakkaa tekstiä elävöittää kuitenkin isosiskon (ilman lupaa) lisäämät kommentit ja taivastelut.

9. Tiedättehän, miten juhlavaatteilla on taipumus likaantua juuri ennen juhlia? Kerran olimme isosiskon kanssa käyneet naapurissa esittelemässä äidin tekemiä uusia juhlamekkoja ja niihin sopivia lettinauhoja. Kotimatkalla tapahtui kauhea katastrofi, kun kompastuin ja kaaduin. Ei se kaatuminen itsessään niin paha juttu ollut, mutta siitä tuli itku, kun pää sattui osumaan lehmänläjään ja uudet lettinauhat menettivät uutuudenhohtonsa.

10. Näiden paljastusten keksiminen oli ihan hirveän vaikeaa! Tuntuu, kuin olisin jo ehtinyt kertoa kaiken :) Onneksi isosisko jaksoi flunssaisenakin olla avuksi.
Hyvän mielen haasteen ideana taas on kertoa kymmenen asiaa, joista tulee hyvä  mieli sekä haastaa viisi bloggaria tekemään saman.

1. Aurinko
Valo on ihanaa, lämpö vielä ihanampaa.

2. Perhe
Tähän lasken oman pienen perheen lisäksi sisarukset ja meidän isän ja äidin ja muutkin läheiset. Tietysti välillä tapellaankin ja käydään toistemme hermoille, mutta noin yleensä ottaen olen hirveän iloinen, että meidän perhe on juuri tämmöinen.

3. Suklaa
Kaakao, maitosuklaa, pähkinäsuklaa, Geisha, Fazerina, salmiakkisuklaa... Joskus tilanne vain vaatii suklaata.

4. Kirjat
Tämä ei taida yllättää ketään, mutta tykkään kirjoista. Lukeminen on kivaa. Ja kirjojen hypistely myös.

5. Kirjeet
Jos postilaatikosta löytyy ihan oikea, käsin kirjoitettu kirje, niin tietysti siitä tulee hyvälle mielelle!

6. Hyvät komediat
Nauraessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle.

7. Käsityöt
Tykkään väkertää ja näpertää milloin mitäkin ja käsityön valmiiksi saaminen on palkitsevaa.

8. Helle
Olen ihan mahdoton vilukissa ja rakastan kesähelteitä. Rannikolla tahtoo aina tuulla, joten täällä on harvoin kunnolla kuuma. Ehkä juuri harvinaisuutensa vuoksi helteet piristää :)

9. Hyvä ruoka
Oijoi, ruokaa... Mulla on nälkä.

10. Nukkuminen
Hyvät yöunet ovat tässä taloudessa harvinaisia, joten hyvin nukuttu yö piristää kummasti.


Molemmat haasteet laitan kiertoon seuraaville blogisteille:
Villasukka kirjahyllyssä
Maria/Sinisen linnan kirjasto
Laura/Lukuisa
Sanna/Luettua
Paula/Luen ja kirjoitan

13 kommenttia:

 1. Mainioita lapsuusmuistoja! Tutulta kuulostaa... Minä isosiskona tunnustan käyttäneeni soveltaneeni tuota potkurinlykkäyskikkaa huoneiden siivoamisessa. Narutin rakasta pikkusiskoani ehdottamalla, että siivotaan molempien huoneet yhdessä - aloittaen tietysti aina minun huoneestani. En tiedä, saiko sisko koskaan apua oman huoneensa siivoukseen... Muuten olin kyllä tietysti esimerkillisen kiltti isosisko ;)

  VastaaPoista
 2. Paha, julma isosisko :D Nyt mua sitten varmaan rangaistaan tällä kammo-ololla.

  VastaaPoista
 3. Luru, Hyvä kuulla, että vastaavaa tapahtuu myös muissa perheissä! :D Tuo siivoushomma kuulostaa kyllä pelottavan tutulta... Onkohan meillä tapahtunut samaa?!

  Tiina, Hah! Siitäs sait! :D

  VastaaPoista
 4. Ihania lapsuusmuistoja tosiaan. Nuo päiväkirjataivastelukommentit xDD

  VastaaPoista
 5. Hahhah, en ole kyllä koskaan kuullut, että joku olisi mennyt innoissaan hammaslääkäriin. :D

  VastaaPoista
 6. Kauheen sympaattisia noi sun lapsuusmuistelot. ^^; Meillä on siskon kanssa aika käypänä sanontana tuo "Tilanne vaatii suklaata."

  VastaaPoista
 7. Morre, ainakin opin kaikkien niiden kommenttien avulla piilottamaan myöhemmät päiväkirjani paljon paremmin :)

  Hanna, en minäkään tiedä ketään toista hammaslääkäritykkääjää :D

  Maukka, mulla on tänään sellainen päivä, että suklaa olis paikallaan. Onneksi mies lupas tuoda illaksi Fazerinan :)

  VastaaPoista
 8. Huhhuh, enpä ole ennen kuullut että joku ihan oikeasti tykkää hammaslääkäristä :D Loistavia tunnustuksia muutenkin, ja kiitos, täytyy miettiä omia vastauksia!

  VastaaPoista
 9. Villasukka, Odottelen mielenkiinnolla sinun paljastuksiasi :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos haasteesta :) Ensimmäiseen osaan olen jo vastannut joskus, mutta toinen on ihan uusi, joten vastaan siihen :)

  VastaaPoista
 11. Laura, eka haaste tuntuikin kovin tutulta, mutta kiva, että otit toisen haasteen vastaan :)

  VastaaPoista
 12. Oih ja voih, enpä nyt sitten ollut huomannut sinun jo vastanneen mutta toivottavasti tuplatunnustus ilhaduttaa silti ;)

  Hauskoja sattumuksia olit kertoillut, voi lettinauhoja! Minä estin pienenä pikkuveljen pääsyn huoneeseeni laittamalla oven taakse pystyyn pahvisen Lumikki-elokuvan julisteen - veljeni nimittäin pelkäsi sitä noitaa eikä sitten uskaltanut tulla. ;)

  Ja ihania hyvän mielen juttuja, hymyilyttää!

  VastaaPoista
 13. Linnea, tietysti ilahdutti! :)
  Ja voi pikkuveli-parkaa :D

  VastaaPoista