maanantai 26. maaliskuuta 2012

Laura Honkasalo: Kotikutoista

Laura Honkasalo: Kotikutoista - itsetekemisen ihanuudesta
Kirjapaja 2011, 173s.

Laura Honkasalon Kotikutoista kulkeutui kirjastosta kotiin vähän vahingossa. Se oli nostettu tyrkylle kaunokirjallisuushyllyyn ja vasta kotona huomasin, että tämähän onkin... Niin, mitähän tämä nyt olisi? Honkasalon ajatuksia, kokemuksia ja huomioita käsillätekemisestä ennen ja nyt.

Alkusanojen lopuksi Honkasalo kirjoittaa: "Tätä kirjaa kirjoittaessani perehdyin erilaisiin käsillä tekemisen alueisiin, joista osa oli minulle vieraita." Jostakin syystä minä tulkitsin tämän niin, että Honkasalo olisi kokeillut itse ties mitä käsityöjuttuja ja kertoisi käytännön kokemuksistaan, mutta perehtyminen olikin teoreettista. Toki Honkasalolla on omakohtaisia kokemuksia paljonkin mm. ompelusta, virkkaamisesta ja neulomisesta, mutta kyllä minä vähän petyin silti.

Koska itse harrastan joskus ahkerastikin käsitöitä, tätä kirjaa oli oikein mukava lukea. Huomasin olevani Honkasalon kanssa monesta asiasta samaa mieltä ja ihmetelleeni samoja asioita. Minullakin on paljon nappeja, joiden tutkiminen on rentouttavaa ja hauskaa (myös lasten mielestä), eikä minulla ole minkäänlaista sisustussilmää. Materiaalien kierrättäminen on paitsi järkevää ja edullista myös hauskaa.

Vaikka tässä kirjassa olikin minun makuuni liikaa juttua vaatteista (perusvaatteista burleski-asuihin), viihdyin oikein hyvin. Oli myös mukava tutustua Honkasaloon käsityö-ihmisenä.

Suosittelen tätä kirjaa käsitöiden ystäville.

3 kommenttia:

  1. Minä en osaa tehdä käsitöitä ollenkaan, minkä vuoksi en varmaan tartu tähän kirjaan, mutta Honkasalo kyllä on hieno kirjailija.

    VastaaPoista
  2. Katja, luulenpa, ettei tästä kirjasta ole kauheasti iloa ei-käsityöihmisille. Mun lempparini Honkasalon kirjoista on Sinun lapsesi eivät ole sinun. TOsi hyvä.

    VastaaPoista
  3. Minäkin tartuin tähän vahingossa kirjastossa ja luulin kaunokirjallisuudeksi kuten sinäkin. En ole käsityöihminen, mutta luin kuitenkin.

    VastaaPoista