tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lakanasiivet

Sirpa Kähkönen: Lakanasiivet
Otava 2008 (pokkari), 398s.

Olen edennyt Kähkösen Kuopio-sarjassa neljänteen osaan. Lakanasiivet kertoo yhden päivän tapahtumista kesällä 1941, kun Kuopiota pommitettiin. Lakanasiivet tuntui huomattavan erityyliseltä kuin kolme edellistä osaa. Se tuntui vaativan paljon enemmän aikaa ja keskittymistä.

Henkilöitä riittää, niin vanhoja tuttuja kuin muutama ihan uusikin. En tiedä olisinko tykästynyt uusiin hahmoihin enemmän, mikäli lukeminen olisi ollut helpompaa. Nyt melkein tuskastuin, kun lukeminen oli hidasta ja "joutui" lukemaan pitkiä pätkiä uusista ihmisitä, kun niissä vanhoissakin olisi riittänyt jutunjuurta.

Sisällöstä en sen enempää halua kertoa, sillä vaikka sarjan kirjat ovatkin (ainakin periaatteessa) itsenäisiä osia, en halua paljastaa sarjan käänteitä ennakkoon. Ehkä jollakin muullakin on päähänpinttymä siitä, että sarjojen kirjat täytyy lukea oikeassa järjestyksessä. 

5 kommenttia:

 1. Vai että lisää henkilöitä vieläkin.... Tietysti, kun aika kulkee, henkilökaartinkin pitää muuttua. Mutta minä niin olen kiintynyt Annaan.

  Jännittävää nähdä, miten itse suhtaudun henkilökuljetteluihin!

  Taisin viime postauksessasi sekoilla osien välillä? :-D Kakkonen ja kolmonen menivät sekaisin.

  VastaaPoista
 2. Heipsankukkuu, heitin sinua haasteella blogissani.

  VastaaPoista
 3. Paula, luen nyt sarjan viidettä osaa ja kauhulla odotan, tuleeko tässäkin paljon uusia henkilöitä vastaan :D Ja kuka näitä "sarjanumeroita" aina jaksaisi muistaa? ;)

  Elma Ilona, kiitos haasteesta! otan sen vastaan mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
 4. Mulla vasta menossa kakkososa ja ilman muuta pitää lukea järjestyksessä, jatko-osat ovat odottamassa yöpöydällä, kun lainasin kertaheitolla ne kaikki. Mikä tällä hetkellä tuntuisi yksittäisenä teoksena parhaalta?

  VastaaPoista
 5. Kirjanainen, äkkiseltään nimeäisin suosikikseni Rautayöt. Tosin Mustat morsiamet ja Tulen ja jään kevät olivat todella hyviä myös. Kivaa kuulla pian sinunkin ajatuksiasi näistä kirjoista! :)

  VastaaPoista