maanantai 23. heinäkuuta 2012

Harhapolkuja savannilla

Alexander McCall Smith: Harhapolkuja savannilla
(The Double Comfort Safari Club, 2010)
Otava 2012, 317s.
Suom. Päivi Pouttu-Delière

Mma Ramotswen etsivätoimiston uusimmat kuulumiset sopivat oikein hyvin kesälukemistoon. Kuten aiemmat osat, tämä yhdestoistakin on sangen leppoinen ja harmiton, vaikka ikäviäkin asioita tapahtuu. En tiedä, onko kyse vain Mma Ramotswesta ja hänen lähipiiristään vai onko kyseessä perinteinen afrikkalainen elämänasenne, mutta pidän kovasti heidän hötkyilemättömyydestään ja sopeutumiskyvystään.

Tässä osassa Mma Ramotswe saa tehtäväkseen selvittää pari aviorikosepäilyä, etsiä miellyttävä safariopas, jolle on tiedossa perintö sekä auttaa miestä, joka on joutunut hankaluuksiin Violet Sephoton kieroilun seurauksena. Mma Makutsin häitä ei vielä tässä osassa päästä juhlimaan, mutta jospa jo seuraavassa?

Varsin mukava kirja siis, joka ei aiemmille osille häviä lainkaan.

3 kommenttia:

  1. Näin näistä kirjoista tehdyn TV-sarjan ja pidin kovasti. Olen jo pitkään suunnitellut lukevani nämä kirjat, mutta siskollani on vain satunnaisia osia. Olenkin siis miettinyt, että onko näissä järjestyksellä niin suuri merkitys vai kannattaisiko ne kuitenkin lukea järjestystä noudattaen?

    VastaaPoista
  2. Heidi H, suosittelen lukemaan nämä kirjat järjestyksessä, sillä Mma Ramotswen oman elämän tapahtumilla on toki melko keskeinen rooli ja niissä tapahtumissa on siten helpompi pysyä perässä. Onneksi varsinkin sarjan alkupään osia on yleensä kirjastoissa hyvin paikalla. Minä näin sarjasta vain ensimmäisen jakson. Pidin kyllä, mutta en muistanut muita katsoa. Pitäisikin tarkistaa, löytyisikö sarjaa Dvd:nä kirjastosta.

    VastaaPoista
  3. Ok, kiitos tiedosta. Yritän siis metsästää sarjan aloitusosaa kirjastosta =)

    VastaaPoista