maanantai 7. tammikuuta 2013

Haluan hattuni takaisin

 Jon Klassen: Haluan hattuni takaisin
(I Want My Hat Back, 2011)
WSOY 2013

Toisinaan meidän lapsia kyllästyttää se, että äiti haluaisi lukea yhdessä jonkun kivan lastenkirjan. Vaikka pojat toki saduista tykkäävät, niin ymmärtäähän sen, että joskus useimmiten legot tai taisteluleikit kiinnostaisivat enemmän.

Minä odotin tätä kirjaa malttamattomana, sillä ihastuin sen kuvitukseen heti kun siitä ensimmäiset maistiaiset näin. Kun Haluan hattuni takaisin sitten kolahti postilaatikkoon, haalin heti isot pojat sohvalle, jotta päästäisiin lukemaan. Muutaman minuutin suostuttelun jälkeen lievästi vastahakoiset pojat myöntyivät kuuntelemaan kirjaa, "Mutta äiti, vaan yhen kerran!". Klassenin kirja oli kuitenkin niin hauska, että se luettiin yhteen menoon kolmesti. Ja vähän myöhemmin vielä kahdesti. Sen jälkeen osasimme sen jo ulkoa ja meitä alkoi hihityttää heti jos joku kysyi "Oletko sinä nähnyt minun hattuani?".

Tuo kansikuvan murheellinen karhu on nimittäin kadottanut hattunsa ja haluaa tietysti löytää sen. Mutta kukaan ei ole nähnyt hattua. Karhu heittäytyy maahan surkuttelemaan ihanan hattunsa kohtaloa, kunnes hoksaa itse nähneensä tuon kadonneen hatun!

Jotta teidän ei tarvitsisi tyytyä vain meidän perheen kehuihin, voin kertoa (tyystin lupaa kysymättä), että isosiskoni ja hänen nuorimmaisensa pitivät tästä myös.

(PS: Jon Klassenin blogi löytyy täältä.)

11 kommenttia:

 1. Tämä oli oikeasti kyllä hyvä, hippunen anarkiaa piristää kummasti. Ja kuvitus oli mainio myös. Laitan tämän hankintalistalle ja menen tsekkaamaan blogin!

  (Miehen täytyy lukea tämä itse, vaikka kyllä näyttelinkin tarinan jo mielestäni aika hienosti...)

  VastaaPoista
 2. Täytyykin etsiä tämä käsiini. Hauskan kuuloinen ja kannen kuvan perusteella kiva kuvitus.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hauskalta kirjalta! Täytyypä etsiä käsiini. Varmaankin sopisi hyvin kuusivuotiaan kanssa luettavaksi?

  VastaaPoista
 4. Tiina, Haa! Harjoitellaankin tästä näytelmäversio ristiäisiin! Lapset voi ottaa niitä pikkueläinten rooleja! :)

  Sannabanana, kuvitus on todella loistava - miten saatoin unohtaa kehua sitä erikseen?! Englanninkielisenä tämän saa varmasti näppärästi sinne teillekin :)

  Pihi nainen, Sopii kuusivuotiaalle vallan mainiosti :) Ja tekstiä on sen verran vähän, että juuri lukemaan oppinutkin jaksaa lukea itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä erikseen tulla toteamaan, että mainitsin alkuperäisteoksen ihan siitä syystä etten tiedä, toimittaako nämä meidän kotimaiset nettikaupat ulkomaille...

   Poista
  2. Kiitti, valitettavasti monet eivät toimita Suomen ulkopuolelle ja meillä kyllä (laiskuuttaan) luetaan enimmäkseen enkuksi :-)

   Poista
 5. Vaikuttaapa kivalta! Kiitokset vinkistä, meidän 6-vuotiaankin saa aloilleen tarinan ääreen vain huomattavan hauskalla kirjalla. Tämä siis mahdollisesti meillekin hankitaan!

  VastaaPoista
 6. Elma Ilona, toivottavasti tämän kirjan huumori sopii teille. Kannattaa ehkä ensin itse lukaista kirja ja arvioida, sopiiko teidän lapselle. :)

  VastaaPoista
 7. Hauska nimi kirjalla. Oli pakko tulla katsomaan itse postauskin, vaikka yleensä lastenkirjoja käsittelevät postaukset jäävät lukematta.

  VastaaPoista
 8. Katri, Tämä on niin hyvä, että sopii hyvin lapsettomillekin! :D Varsinkin jos kuvitus miellyttää.

  Villasukka, Toivottavasti ihastut(te)!

  VastaaPoista