sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Herra Jänis ja rouva Karhu kelkkamäessä

Christa Kempter & Rauke Weldin:
Herra Jänis ja rouva Karhu kelkkamäessä
(Herr Hase und Frau Bär - Die lustige Schlittenfahrt, 2015)
Lasten Keskus 2015, 32s.
Suom. Rauna Sirola

Laskiaisen kunniaksi voi poiketa kelkkamäessä vaikkapa herra Jäniksen ja rouva Karhun kanssa, jos ei sää satu sallimaan oikeaa pulkkailua tai jos pulkkaa ei ole. Tai sopivaa mäkeä.

Herra Jänis ja rouva Karhu asuvat sievässä talossa metsän keskellä. Herra jänis asuu alakerrassa, rouva Karhu yläkerrassa. Kun yön aikana on pyryttänyt komeasti lunta, Herra jänis suuntaa lumitöihin lapio kourassaan. Rouva Karhu taas lähestyy lunta huomattavasti hilpeämmin tehden lumienkeleitä, lumiukkoja ja nauttii muutenkin lumimäärästä täysin rinnoin. Kelkkamäkikin kutsuu ja lopulta herra Jänis suostuu lähtemään ystävänsä mukaan. Harmi kyllä kelkka ei aivan kestä kahden laskijan alla, vaan menee tuusan nuuskaksi. Karhua harmittaa, mutta herra Jänis päättää yllättää hänet.

Olen lukenut tätä kuopuksen kanssa pitkin talvea ja lapsi näyttää pitävän sekä tarinasta että kuvituksesta. Minun makuuni kuvitus on vähän turhan hempeä, mutta ihan sympaattinen kuvakirja tämä silti on.

Herra jänis ja rouva Karhu -sarjassa on ilmestynyt ainakin viisi kirjaa, joista osa on meillekin ennestään tuttuja. Mukavia tarinoita, vaikka vähän turhan siloiteltuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti