torstai 4. helmikuuta 2016

If You Ask Me (And of Course You Won't)

Betty White: If You Ask Me (And of Course You Won't)
Berkley Books 2012, 260s.

Ostin tämän Betty Whiten kirjan muutama vuosi sitten  sen jälkeen, kun olin netissä törmännyt Whiten nasevaan sutkautukseen pallien ja vaginan välisestä kestävyyserosta. Mutta kuten niin usein käy, kun en tarttunutkaan kirjaan heti, se unohtui hyllyyn odottamaan vuoroaan.

Tässä yhtenä lauantaiaamuna en jaksanut nousta sängystä heti herättyäni, vaan hipsin lähimmälle kirjahyllylle ja nappasin If You Ask Me:n kouraani ja kipaisin takaisin yhä lämpimään sänkyyn. Teos on hyvin väljästi taitettu ja runsaasti (mustavalko)kuvitettu. Luettavaa ei siis kauheasti ollut.

White kertoilee sattumuksia sieltä ja täältä elämänsä varrelta, mutta aiheet pysyvät melko pinnallisina. Jos nyt jotain syvällisempää meinaa puheisiin eksyä, se sivuutetaan hyvin pian. White kirjoittaa paljon rakkaudestaan eläimiin, joka muuten koskee myös eksoottisia täytettyjä eläimiä. Minusta mielenkiintoisinta oli kuulla Whiten vierailuista Kokon, puhuvan gorillan luona.

If You Ask Me on herttainen ja lupsakka kirja, jolta olisin toivonut edes hitusen räväkkyyttä. Eikä pieni annos syvällisempiä mietteitä olisi sekään pahaa tehnyt.

Joka tapauksessa If You Ask Me sopi hyvin kiireettömään aamuun ja sitä oli kiva lueskella vielä siivouspäivän jälkeisessä väsymyksessäkin.

6 kommenttia:

 1. Tulin vaan kurkkimaan, koska bongasin Betty Whiten kuvan ja aloin muistella Tyttökullat-sarjaa, jota katsoin yhdessä äitini ja joskus mummokin kanssa. Betty W. taitaa ollakin tuottelias myös kirjojen parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, meillä katsottiin Tyttökultia koko perheen voimin, tai niin ainakin muistelisin :) Yllättävän vähän sarjan sisällöstä enää mitään muistan, lähinnä Blanchen miesseikkailut :D

   Poista
 2. Katsoinkin, että onpa tuttu täti kuvassa, mutten saanut päähäni missä olen nähnyt. Mutta siis tyttökullissa on ollut: sitä joskus pentuna katsoin joskus itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, Mulla on älyttömän huono nimimuisti, joten aina pitää olla googlaamassa ja klikkaamassa, että pääsee kärryille siitä kuka kukin on :D (Ja heti kohta unohdan kyllä uudestaan…)

   Poista
 3. Voi että, minun on pakko lukea tämä tietuystä syytä. Meitä on neljän naisen ryhmä entisiä kollegoja, jotka tapaamme lounaan ja kuulumisten merkeissä. Minä nimesin meidät tyttökulliksi ja varasin itselleni Rose Nylundin hahmon. Halusin niin olla juuri hän, tämä rakastettava, sinisilmäinen höpsykkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, Betty White on ehtinyt kirjoittaa jo pinon kirjoja! En niistä muista osaa sanoa mitään, mutta tämä oli vähän pliisu joten rohkaisen kokeilemaan jotakin toista kirjaa :)

   Poista