perjantai 12. helmikuuta 2016

Huiveja ja kaulureita

Fiona Goble: Huiveja ja kaulureita
36 nopeaa ja näpsäkkää neuletta
(Scarves and Cowls - 36 Quick and Stylish Knits, 2014)
Karisto 2015, 126s.
Suom: Maria Kivelä
Huiveja ja kaulureita on kenties söpöin käsityökirja aikoihin. Kuten kannestakin näkyy, tämä kirja on kuvitettu 60-luvun henkeen ja -värein, joten tuon aikakauden ihastelijalle Huiveja ja kaulureita on kuin karkki.

Upeasti kuvitetussa kirjassa on 36 ohjetta erilaisiin kaulaliinoihin, kaulureihin ja keeppeihin. Mallit ovat pääasiassa hyvin yksinkertaisia ja paksuista langoista toteutettuina myös nopeita tehdä. Materiaaliakaan ei välttämättä paljoa tarvita, vaan valmista tulee jo yhdestä tai kahdesta lankakerästä. Jämälankoja kannattaa myös hyödyntää näissä pienemmissä käsitöissä.

Tietysti ymmärrän. että perusohjeillekin on tarvetta, mutta esimerkiksi tuo kannessa näkyvä raitahuivi on jo niin yksinkertainen, että siitä aloittelevakin neuloja selviäisi ilman seikkaperäistä ohjeistusta. Jostakin syystä kirjan ohjeet on koottu loppuun. Vaikka ohjesivullakin on pieni kuva valmiista työstä, minä koen tällaisen asettelun epäkäytännöllisenä. Minusta on mukava jo kirjaa selatessa hiukan silmäillä kiinnostavien mallien ohjeita.

Niin kaunis ja kuvitukseltaan persoonallinen kuin tämä kirja onkin, minä vähän petyin. Vaikka hiukan erikoiset huivit ja kaulurit ovat virkistävää vaihtelua tavanomaisempiin tyyleihin, ei tällainen kaltaiseni tavallinen täti-ihminen oikein koe oloaan luontevaksi hörhelökaulurissa tai pitsikeepissä. Räväkämmälle ihmiselle tästä kirjasta löytyy kuitenkin vinkeitä ideoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti