perjantai 7. heinäkuuta 2017

Laukku täynnä maagisia olentoja: Koe Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan taika

Mark Salisbury: Laukku täynnä maagisia olentoja:
Koe Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan taika
Harper Collins Nordic 2016, 159s.
Suom. Virpi Kuusela


Vitkuttelin tämän elokuvakirjan lukemista, koska en halunnut tietää elokuvasta liikaa etukäteen. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva on upeasti toteutettu ei-ihan-koko-perheen-elokuva, jolle tämä hyvin pitkäniminen kirja tekee oikeutta.

Elokuvan juonta en halua lähteä avaamaan, mutta mainittakoon sen verran, että pääosassa on Lisko Scamander, jonka kirjoittamaa tietokirjaa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on käytetty Tylypahkassa oppikirjana jo iät ja ajat.

Kuten Harry Potter-elokuvista tehdyissä kirjoissa, myös tässä on runsaalla kädellä valokuvia paitsi elokuvista, myös kulisseista ja etenkin rekvisiitasta. Tekstiä on säästeliäästi, eikä se varsinaisesti anna paljoa lisätietoa. Tosin kirjaan on jäänyt kuvaus kohtauksesta, jota elokuvassa ei nähdä: Jacobin Mildred-kihlattu on syystä tai toisesta päätetty jättää leikkauspöydälle.

Erityisesti minä jaksan ihastella kaikkea sitä oheismateriaalia, jota tähän kirjaan on liitetty: on sauvalupahakemus, etsintäkuulutuksia, karttoja ja henkilöllisyystodistus sekä paljon muuta. Jos minulla olisi oma huone, laittaisin kaikki julisteet seinille ihailtaviksi.

Tämä on oivaa selailtavaa ja tutkittavaa kaikille velhomaailman ystäville.

2 kommenttia:

  1. Meillä myös nämä leffakirjat ovat kovassa luvussa nykyään. Potterien lisäksi myös TSH ja Hobitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. bleue, Meillä on tainnut olla vain jotain Star Wars -elokuvakirjoja - tai fanikirjoja kai ne ovat enemmänkin olleet. Mutta pitääpä etsiä joku TSH-elokuvakirja, sillä varmasti olisi menestys meilläkin.

      Poista