perjantai 28. heinäkuuta 2017

Pari lomalöytöä


Teimme tänä kesänä ensimmäisen kesälomareissun seitsemään vuoteen. Suuntasimme Helsinkiin, sillä siellä lapset eivät olleet koskaan käyneet (ja itsekin tunnemme kaupunkia hyvin, hyvin vähän) ja tiesimme, että siellä ei ainakaan tekeminen loppuisi kesken. Kaiken sen perhelomailun ohessa ehdin käväistä kirjakaupassa sen verran, että löysin muutaman kirjan. Olivatpa vielä alennuksessa kaikki.

Kaksi hankintaa ehdin lukea jo ennen kotimatkaa, joten tässäpä yhteispostaus niistä:


Mr Bingo: Hate Mail, The Definitive Collection
Square Peg 2016, 320s.

Löysin viime kesänä kirpputorilta Hate Mail -kirjan, josta tykkäsin niin paljon, että hihitin innosta ääneen, kun näin tämän ainakin tuplasti paksumman kokoelman kirjakaupan pikkupöydässä. Hate Mailin idea, humalassa saatu, oli sellainen, että ihmiset saivat tilata Mr. Bingolta loukkaavalla tekstillä tai kuvalla varustetun postikortin kymmenen punnan hintaan. Kysyntä ylitti odotukset ja projekti jäi lyhytikäiseksi.Tässä Definitive Collectionissa on koottuna noin kolmisen sataa törkyviestikorttia. Yritin lukea tätä pienissä osissa, mutta kävi samoin kuin karkkipussin kanssa: vielä yksi! Pari vielä! ja niin se tulikin luettua kerralla. Nauratti, vaikka kyllä kolmessasadassa kortissa ehti olla jo sisällöllistä toistoakin.Jason Hazeley & Joel Morris:
The Ladybird Book of the Zombie Apocalypse
Michael Joseph 2016, 56s.

Tämä söpö Zombi-kirja on myös ihan vitsijuttu. En edes tiedä kuinka monta osaa näitä aikuisille suunnattuja, lastenkirjoja jäljitteleviä Ladybird-kirjoja on julkaistu, mutta tämä oli ensimmäinen jonka sain käsiini. Nämä aikuisten kirjat tosiaan jäljittelevät lastenkirjoja aina vanhoista kirjoista koottua kuvitusta ja suuren suurta fonttia myöten.

Itse tarina ei tokikaan ole mitenkään erikoinen, lähinnä satunnaisia, itsenäisiä (ja epäkäytännöllisiä) vinkkejä zombiapokalypsin varalle.

Hassu pieni kirja, joka sopisi hyvin lahjaksi vaikka kenelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti