lauantai 14. joulukuuta 2019

Keikaus

Vuokko Hurme: Keikaus
S&S 2019, 308s.
Kuvitus: Susanna Iivanainen

Huimaa-trilogian viimeinen osa luettiin meillä aiempien osien tapaan iltasatuna.

Lennan elämä Mabalissa on asettunut uomiinsa ja kaikki sujuu ihan mukavasti. Jaanilla sen sijaan tahtoo olla kova hinku itsenäisempään elämään ja hän houkuttelee Lennaa mukaansa kyhäämään ihan omaa majaa. Hieman vastahakoisesti Lenna suostuu Jaanin mukaan etsimään hyödyllistä tavaraa lähettyville pudonneesta saaresta. Kaiken löytämänstä lapset piilottavat erääseen autoon, joka täyttyy aika nopeasti. Pohjaa pelkäämättä Jaan kaivaa lisätilaa ja niin Lenna ja Jaan päätyvät jälleen heille uuteen maailmaan.

Keikaus oli hieman hidastempoinen luettava. Jännittäviäkin juttuja tietysti tapahtui, mutta liian usein tuntui siltä, ettei tarina edennyt. Toisaalta jälleen kerran hitauden tuntu saattoi olla myös itseaiheutettua, sillä kirjan lukeminen venyi parin kuukauden projektiksi.

Lapsia jaksoi kiinnostaa eri maailmojen sijainti ja kovasti pohdittiinkin, miten ne limittyivät yhteen. Minulle tämä pähkäily ja lasten kanssa keskustelu olikin antoisinta.

Kirjan - ja samalla sarjan - loppuratkaisu vaikutti ensin hieman lattealta, mutta loppujen lopuksi se oli oikein hyvä tällaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti