lauantai 18. tammikuuta 2020

Legenda Kevinistä

Philip Reeve: Legenda Kevinistä
Aurinko Kustannus 2019, 156s.
Suom. Maarit Varpu
Kuvitus: Sarah McIntyre

Kevin on muhkea poni, jolla on pikkuruiset, mutta lentokyvyn antavat siivet. Eräänä erityisen myrskyisenä yönä kova tuuli puhaltaa Kevinin kauas kotiseuduiltaan ja hän päätyy Max-pojan parvekkeelle. Seuraavana aamuna tuuli on tyyntynyt, mutta myrsky on aiheuttanut kaupunkiin valtavan tulvan. Yhdessä Maxin ja Kevin ryhtyvät pelastuspuuhiin.

Legenda Kevinistä on herttainen tarina ystävyydestä. Seikkailua on toki riittämiin sitäkin. Sarah McIntyren runsas kuvitus tekee lukemisesta hauskaa ja nopeaa. Kirja oli selvästi lastenkin mieleen, sillä se ehti kiertää ensin lasten luettavana, ennen kuin minä sain sen käsiini. Näin neljän lukijan (7-40v.) otannalla uskallan suositella kaikille lukutaitoisille, sympaattista tarinaa kaipaaville ja mielikuvitusta arvostaville.

Olen lukenut Reeve & McIntyre -kaksikolta nyt neljä kirjaa ja täytyy sanoa, että pidän näiden monipuolisuudesta. McIntyren kuvitustyyli on toki tunnistettava, mutta ei missään nimessä yhdellä muotilla tehtyä. Samaten tarinat ovat olleet kivan erilaisia. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mitä heiltä seuraavaksi ilmestyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti