keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Maailman paras puumaja

Andy Griffiths: Maailman paras puumaja, 13 kerrosta
Maailman paras puumaja, 26 kerrosta
Otava 2019, 247 + 349s.
Kuvitus: Terry Denton


Ihan mielenkiinnosta lukaisin Maailman paras puumaja -sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa. Omien poikieni mukaan nämä olivat tosi hauskoja ja nopealukuisia.

Kirjojen päähenkilöt ovat tekijöidensä tavoin Andy ja Terry. He asuvat erittäin hyvin varustellussa puumajassa, jossa on aluksi 13 kerrosta ja seuraavan kirjan tapahtuma-aikaan jo 26 kerrosta. Andy ja Terry elättävät itsensä kirjoilla, joiden kirjoittaminen tahtoo kuitenkin jäädä muun puuhastelun jalkoihin.

Ensimmäisessä osassa Terry tilaa meriapinan siemeniä, mutta siemenistä kasvaakin melkoinen hirviö, joka aiheuttaa tietysti kaaosta. Toisessa osassa Andy, Terry ja heidän naapurinsa Jill ovat rannalla keräämässä rakennustarvikkeita myrskyn runteleman majansa korjaustarvikkeiksi. Tarpeellisen tavaran lisäksi he löytävät haaksirikkoutuneita merirosvoja ja kas, jälleen kohelletaan.

Ymmärrän hyvin, miksi nämä kirjat vetoavat nuoriin lukijoihin. Juonikuvio ei vaadi kummoista keskittymistä ja erittäin runsas kuvitus tekee lukemisestä hyvin nopeaa. Näitä on helppo suositella etenkin vähän lukeville ja kevyttä luettavaa kaipaaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti