lauantai 25. huhtikuuta 2020

Kavereita ei saa syödä!

Ryan T. Higgins: Kavereita ei saa syödä!
Into 2020, 40s.
Suom. Emilia Miettinen

Rakastuin tähän suloisesti kuvitettuun kuvakirjaan ensilukemalla!

Eppu on pieni Tyrannosaurus rex, joka aloittaa esikoulun. Hän järkyttyy, kun huomaa muiden eskarilaisten olevan lapsia! Ja sitten Eppu syö heidät kaikki. Mutta sylkäisee jokaisen ulos heti kun opettaja käskee. Epun on vaikea ystävystyä muiden lasten kanssa, eikä heidän toistuva syömisensä auta asiaa lainkaan. Lopulta Eppu yrittää ystävystyä luokan kultakalan kanssa, mutta siinä kohtaa tarina saakin todella yllättävän käänteen.

Kavereita ei saa syödä! on ihastuttavan hirnuttavan hauska. Luin sen ensin itse, sitten yhdessä ekaluokkalaisen kanssa ja sitten taas itsekseni. Luetutin sen myös talon muilla asukkailla ja se hihitytti ihan kaikkia. Higginsin kuvitustyyli on minusta valloittavan suloinen ja ilmeikäs. Tekstikin toimii loistavasti ja sitä on niin niukasti, että levotonkin lapsi takuulla malttaa kuunnella (tai pelaamaan hinkuva teini lukea) koko kirjan.

Minusta on virkistävää käsitellä eskariin menoa ja siihen liittyvää jännitystä näin höpsöllä tavalla. Tämä voi joillekin toimia parempana rohkaisuna, kuin realistiset kuvaukset eskariarjesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti