sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Warren 13. ja kuiskausten metsä

Tania Del Rio: Warren 13. ja kuiskausten metsä
Kumma 2023, 237s.
Suom. Annukka Kolehmainen
Kuvitus: Will Staehle


 

Warren 13. ja kuiskausten metsä on sarjan toinen osa. Ensimmäisessä osassa perintöhotelliaan ahkerasti puunaavaa Warren 13. saa selville jotain hyvin merkillistä itse hotellista. Tästä toisesta osasta on oikeastaan mahdotonta kirjoittaa kertomatta, mikä se hyvin merkillinen juttu on, joten jos ensimmäinen osa on vielä lukematta, kannattaa tämän blogitekstin lukeminen lopettaa välittömästi.

Warren 13. saa olla erittäin tyytyväinen sekä itseensä, että hotellinsa saavuttamaan menestykseen. Liikkuva hotelli on melkoinen myyntivaltti - siihen asti, että hotelli kompastuu ja hotellivieraat lähtevät kiukkuisina matkoihinsa. Warren 13. poistuu myös hotellista, yhdessä ystävänsä Petulan kanssa. Ensin onnekkaalta näyttävä käänne paljastuukin pian hirvittäväksi, kun Warren 13. tajuaa olevansa köytettynä tuoliin ja joku tepastelee Warrenin kaksoisolentona hotellia kohti.

Warren 13. -sarja on todella mainio! Tarinat ovat tapahtumarikkaita seikkailuja, joissa käänteitä ja erikoisia hahmoja ei ole säästelty. Kaikkein eniten sarjassa viehättää kuitenkin sen visuaalisuus. Warren 13. hahmon on luonut sarjan kuvittaja, Will Staehle. Tania Del Rio on paitsi käsikirjoittanut, myös piirtänyt sarjakuvia, joten ei ole mikään ihme, että kaksikko on saanut aikaan todella näyttävän sarjan. 

Kirja on muodoltaan kutakuinkin neliö, mikä jo sinänsä riittää erottamaan Warrenit useimmista muista kirjoista. Kuvitusta on todella runsaasti ja sen rasterimainen pintakuviointi antaa kirjalle hieman vanhahtavan, mutta myös arvokkaan ilmeen. Teksti on palstoitettu, mikä sekin on persoonallinen ratkaisu. Kuvissa on käytetty tehostevärinä kunkin osan kansiväriä, joten kokonaisuus on viimeiseen asti mietitty.

Mutta teksti ei siis todellakaan kalpene kuvituksen, taiton ja kaiken muun rinnalla. Ei todellakaan! Nämä kirjat ovat niin viimeisteltyjä, että tulen hyvälle mielelle jo niiden näkemisestä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti