maanantai 6. maaliskuuta 2023

In waves

In Waves: 9781910620632: Dungo, AJ: Books - Amazon.com
AJ Dungo: In waves
Nobrow 2019, 370s.

 

Sarjakuvien kohdalla en useinkaan lue takakansitekstiä tai ota muuten selvää, mistä niissä on kyse. Vilkaisen vain pikaisesti piirrostyyliä ja yleisilmettä ja mikäli näyttää kiinnostavalta, otan ja luen. In waves oli jälleen yksi näistä "Uus sarjis. Pitääpä lukea." -lainoista.

Kirjassa yhdistyy kaksi tarinaa: surffauksen historia sekä Dungon puolison pitkä syöpätaival. Luvut ovat lyhyitä ja vain surffauksen historian osalta aikajärjestyksessä. Minulta kestikin tovin hahmottaa AJ:n ja Kristenin tarinan olevan yhtenäistä kertomusta. Kristen rakasti surffaamista ja jatkoi sitä niin pitkään, kuin kuntoa riitti. Myöhemmin hän mielellään katsoi rannalta muiden surffaamista. 

In waves on niitä kirjoja, jotka kannattaa lukea yhdeltä istumalta. Pätkissä lukiessa kokonaisuus hajonnee turhan paljon, eikä tunnelataus pääse kehittymään samalla tavalla. Albumin nimi on monimerkityksinen ja koskettava. Piirrostyyli on melko pelkistetty ja värien käyttö hillittyä. Yhtä lukua värittää vain yhden värin eri sävyt.

Kaunis kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti