keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

The wonderful world of ladybird books for grown-ups

The Wonderful World of Ladybird Books for Grown-Ups
Jason Hazeley & Joel Morris:
The wonderful world of ladybird books for grown-ups
Penguin Random House UK 2018, 224s.

 

Rakastan pöhköä huumoria ja sitä tämä kirja tarjoaa yllin kyllin!

Tämä A4-kokoinen The wonderful world of ladybird books for grown-ups oli kertakaikkisen täydellinen kirja. Kyseessä on ikään kuin fiktiivisten kirjojen esittelykirja. Toki näitä Ladybird books for grown-upseja on ihan oikeastikin julkaistu (omasta hyllystä löytyy kaksi), mutta tähän kirjaan on koottu julkaisemattomia kirjaideoita. Esiteltävät kirjat on jaettu kahdeksaan alaryhmään, kuten at work; at home; coping; not coping ja giving up. Kukin osio alkaa pienellä tekstiosuudella ja sitten päästäänkin itse kirjojen pariin.

Teoksessa hyödynnetään aitoja Ladybird-sarjan kuvituksia, joille on keksitty uudet nimet tai kuvatekstit. Joistakin kirjoista on tehty muutama esimerkkisivu. Lisäksi kirjoilla on eri "alaotsikoita", kuten places we go (Upstairs, Ibiza jne), people at work (Chris Evans, The Hitman), how it works (The teenager) ja read it yourself (erinäisiä klassikkoja, mm. kaikki James Bond -kirjat).

Tätä kirjaa on mahdotonta saada kuulostamaan riittävän hyvältä! Rakastuin tähän aivan täysillä ja nauraa kaakatin ääneen toistuvasti. Vanhin lapsi turhautui siihen, että jatkuvasti halusin näyttää jonkun valtavan hauskan jutun. En ymmärrä! :D

Haluaisin hirveästi laittaa tähän erinäisiä kuvia kirjasta, jotta saisitte paremman käsityksen sisällöstä, mutta tekijänoikeussyistä en niin tee. Mutta rohkaisen googlaamaan, koska netistä kyllä löytyy mainioita esimerkkejä.

1 kommentti:

  1. Mä olen lukenut noita ja omistin muutaman, mutta pistin muuton yhteydessä kiertoon. :D Kyllähän sitaattioikeus sallii myös kuvien lainaamisen, jos on ottanut ne kirjasta. Vähän sama kuin sarjakuvissa.

    VastaaPoista