keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Dear Fatty & The Real Me is Thin

Dawn French: Dear Fatty
Random House Audio 2008, 6h 40min
Lukija: Liza Tarbuck

En ole tietääkseni seurannut yhtäkään Dawn Frenchin tähdittämää tv-sarjaa, mutta silti olen onnistunut ihastumaan Frenchiin. Tämä muistelma on ollut lukulistalla pitkään ja nyt kuuntelin sen kirjailijan ystävän Liza Tarbuckin lukemana.

Kirja koostuu kirjeistä, jotka on osoitettu Frenchin läheisille. Kirjeissä hän käy läpi monenlaisia asioita kepeistä kipeisiin, hauskalla ja avoimella tyylillä. Kirjan alkusanoissa French kertoo, että ei halunnut - tai oikeastaan pystynyt - lukemaan kirjaa itse, sillä aiheet ovat monin paikoin edelleen niin kipeitä, ettei luku-urakka olisi mitenkään helppo. "Ulkopuolinen" lukija toimi vallan hyvin.

Tätä kirjaa kuunnellessa nauratti ja itketti vuorotellen. Pidin Frenchin huumorista ja siitä, kuinka rehellisesti hän eri aiheista kertoi.

Ihanan koskettava kirja.Arabella Weir: The Real Me is Thin
Harper Audio 2010, 5h 16min.
Lukija: Arabella Weir

The Real Me is Thin pompahti näytölle Dear Fattyn kuunneltuani ja koska kyseessä ei ollut mikään pitkä kirja, päätin kuunnella samaan syssyyn tämänkin. Nimen perusteella kuvittelin myös voivani samastua tarinaan helposti. Ajattelin, että "Haa! Minäkin miellän itseni korkeintaan normaalivartaloiseksi ja yllätyn kun en mahdukaan kulkemaan ahtaista paikoista tai peilissä näkyy joku outo maharöllykkä!". Eihän Arabella Weir ainakaan kirjan kansikuvan perusteella edes ole mikään lihava, vaan normaalivartaloinen nainen.

Mutta tämäpä olikin yllättävän karua kuunneltavaa. Weir kertoo olleensa pullukka jo lapsena. Hänen vanhempansa suhtautuivat pulleaan lapseen todella karusti: rajoittivat syömisiä ja huomauttelivat painosta ja pukeutumisesta jopa muiden kuullen. Todella törkeää!

Silti Weirin kertomus on pohjimmiltaan positiivinen ja kannustava. Itsetunto on luonnollisesti ollut kovalla koetuksella, mutta nykyään asiat ovat jo huomattavasti paremmalla tolalla.

2 kommenttia:

 1. Dear Fatty on todella valloittava kirja, siinä on kiva vaivattomasti syntyneen tuntu.
  Olen nähnyt Dawn Frenchin komediasarjassa Dibleyn kirkkoherra, jossa hän on loistava komedienne.
  Tämän kirjan ja sarjan jälkeen hän on kai laihtunut noin 50 kiloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, "vaivattomasti syntyneen tuntu", juuri tämä!

   Poista