keskiviikko 3. elokuuta 2011

Teinikirja ja uusia haasteita


Maggie Stiefvater: Forever 493s. (Scholastic Inc, 2011)

Forever on jatkoa kirjoille Shiver (Väristys) ja Linger (Häivähdys), joissa seurataan Gracen ja Samin elämää ja alkavaa suhdetta. Nuorten seurustelu ei suinkaan käy aivan mutkattomasti, kun toinen (Sam) muuttuu kylmän tultua ihmissudeksi. Hyvää ei tee sekään, että siinä vaiheessa kun Sam ei enää muutu sudeksi, Grace muuttuu.

Niin, onhan näitä teinikirjoja ihmisen ja vampyyrin/ihmissuden välisestä rakkaudesta kirjoitettu ja luettu jo pilvin pimein, eikä todellakaan aina järin onnistuneesti. Aiemmista osista pidin aivan valtavasti. Niissä on paljon samanlaista vahvaa tunnelatausta kuin Stephenie Meyerin Houkutuksessa, mutta myös sopivasti jännitystä ja toimintaa. Odotin tätä viimeistä osaa innolla yli vuoden ja aloin lukea ihan täpinöissäni. Jokin tässä nyt vain jäi vajaaksi.

Kirja alkaa vauhdikkaasti ja jatkaa siitä mihin Häivähdys loppuu. Juonta en lähde kuvailemaan, mutta kerron, että tähän kirjaan ei juurikaan niitä suuria tunteita mahtunut. Toimintaa kyllä oli sitäkin enemmän, melkein liikaa. Forever muistuttaa liikaa toimintaelokuvan viimeistä kolmannesta, joka pursuaa säntäilyä ja häsläämistä.

Stiefvater on hyvä kertoja, jonka kieli on helppoa olematta lapsellista (tai teinimäistä). Forever on hyvä kirja, joka kuitenkin oli minulle iso pettymys suurten odotusten jälkeen. Lukeminenkin oli pettymyksen vuoksi hidasta.

Foreverillä valloitan Yhdysvallat.

No, toivottavasti onnistun seuraavaksi valitsemaan jotain parempaa luettavaa. Kirjastosta olen kantanut kotiin vaikka mitä kivaa, muun muassa Rakel Liehun Helenen, jolla aion osallistua Lurun Taiteilijaelämää-haasteeseen. Pikkuhiljaa alkaa tulla kiire saada luettua myös joku +500 sivuinen kirja Satun Minihaasteeseen. Kiire siksi, että olen yleensä lukijana sellainen nautiskelija, joka lukee vain hiukan nopeammin mielessään kuin ääneen.

3 kommenttia:

 1. Kivaa, että innostuit taiteilijaelämästä! Odotan innolla mietteitäsi Helenestä, haluaisin itsekin lukea Liehun kirjan.

  VastaaPoista
 2. Taiteilijaelämää-haaste on ihana, mutta tässä haastepaljoudessa en uskalla ottaa uusia. :)

  Tässä lukemassasi kirjassa on tosi kauniit kannet, jotka ovat jotenkin sukua Ali Shawn Tytölle, joka muuttui lasiksi.

  VastaaPoista
 3. Luru, tässä sun haasteessa parasta on se, että tuskin muuten tulisin lukeneeksi aihepiirin kirjoja :) Olen nyt lukenut hiukan yli 100 sivua Heleneä. En tiedä, onko mulla päällä nyt joku lukujumi vai mikä tässä(kin) kirjassa tökkii, kun ei oikein etene :/

  Katja, Minusta Maggie Stiefvaterin kirjojen kannet ovat kauempaa katsoen kauniita, mutta liian tarkkaan ei kannata ehkä tutkia :) Varsinkin tämän Foreverin kansi on livenä aika kamala: tuo mikä kuvassa näyttää harmaalta taustalta on oikeasti häikäisevän hopeaa, joka sattuu silmiin. :D

  VastaaPoista