keskiviikko 24. elokuuta 2011

Hyvä vs. Paha

Robert Louis Stevenson: Tohtori Jekyll ja mr. Hyde (The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde)
Otava 1996, 111s.
Suom. Erkki Haglund

Tohtori Jekyll ja mr Hyde päätyi lukulistalle osana Totally British haastetta (Gothic Fiction). Olen lukenut tämän aiemminkin, mutta muistikuvat olivat niin hataria, että halusin kerrata. Eniten tämän kirjan kanssa hämmästyttää sen pituus. Eli lyhyys. Luulin, että tämä on joku lyhennelmä, mutta ilmeisesti kirja on alunperinkin ollut tämmöinen läpäre.

Juonta en halua lähteä kertaamaan, se kun on varmasti tuttu itse kullekin. Ja jos ei ole, niin parempi kun ei tiedäkään liikoja jos aikoo tämän kirjan lukea. Kirja on nimittäin ihan kelpo tarina, joka ei kuitenkaan tee oikein minkäänlaista vaikutusta, kun tietää sen ratkaisevimman pointin - eli mr Hyden henkilöllisyyden.

Vaikea tästä on sanoa oikein mitään muuta. Ihan hyvä, mutta olisi ollut parempi jos en olisi tiennyt mitään etukäteen. R. L. Stevensonin Aarresaaresta pidin huomattavasti enemmän.

Muiden arvioita löysin kolme:
Zephyr
Valkoinen kirahvi
Satu

3 kommenttia:

  1. Ihan totta, tästä kirjasta oli jotenkin vaikea sanoa mitään. Sitä huomaa joskus olevansa kyvytönsanaton näiden ikivihreiden kanssa. :D

    VastaaPoista
  2. Valkoinen kirahvi, mukava kuulla, ettei ole ainoa jolla on hankaluuksia löytää sanottavaa. Tätäkin huippupitkää postausta edelsi kahden päivän pohdinta-aika :D

    VastaaPoista
  3. Minulla olisi tämä jo ihan hyllyssä vuoden takaiselta Edinburghin matkalta hankittuna, mutta en ole vielä saanut luetuksi. Vaikuttaa tosiaan vähän erikoiselta mutta tämä kyllä kuuluu vähän niihin "pakko lukea" -klassikkoihinkin :).

    VastaaPoista