torstai 21. maaliskuuta 2013

Kononen ja kunniavelka

Eero Pasanen: Kononen ja kunniavelka
Like 2013, 167s.

Dekkarit tai vastaavat rikoskirjat eivät hirveästi vedä minua puoleensa, mutta Eero Pasasen luoma Kononen on sen verran viihdyttävä hahmo, että tämän sarjan kanssa teen mielelläni poikkeuksen yleisestä lukulinjasta.

Kononen ja kunniavelka on jo sarjan 13. osa. Martti Kononen on jäänyt eläkkeelle poliisivoimista ja pistänyt pystyyn oman etsivätoimiston, Krunikan kamelin. Ensimmäinen toimeksianto ei kuitenkaan ole se yksinkertaisin mahdollinen, kun asiakas surmataan jo ennen ensimmäistä tapaamista Konosen kanssa. Turhautunut Kononen lähtee ystävänsä kanssa Meksikoon ja Kuubaan, mutta tuokaan reissu ei suju aivan suunnitelmien mukaan.

"Sitten Siwaan. Siellä myyjä oli pannut merkille viikon pituisen poissaolon:
- Olitko reissussa vai kipeenä?
- Molemmissa.
- Missä?
- Kuubassa ja ripulissa."

Pidän siitä, miten rikoksen selvittely jää hiukan muun elämän taustalle. Kononen panee merkille ajankohtaisia asioita ja kommentoi niitä hötkyilemättä. Käsitellyiksi tulevat monien muiden asioiden lisäksi niin eutanasia kuin Uutisvuodon naisjuontajakin.

" Jari Tervo oli yhtä nokkela kuin aina, mutta kikattava naisjuontaja pilasi kaiken.  Kononen tiesi hyvin, että ihmiset ovat erilaisia. Toiset ovat miehiä, toiset naisia. Ei millään pahalla, mutta silti."
Tykkäsin ja suosittelen. :)2 kommenttia:

  1. Ehkä tuossa erityisesti jälkimmäisessä lainauksessa on havaittavissa pieni häivähdys Mielensäpahoittajaa :D

    VastaaPoista
  2. Villasukka, Pieni häivähdys, todellakin :D Mutta Kononen on kyllä tolkun ihminen, kuten Mielensäpahoittajakin. (Jos liiallista alkoholinkäyttöä ei lasketa.)

    VastaaPoista