torstai 14. maaliskuuta 2013

Orvokki Leukaluun urakirja

Miina Supinen: Orvokki Leukaluun urakirja
WSOY 2013, 134s.

Orvokki Leukaluu on ilmiselvästi Suomen pätevin ja rehellisen ammatinvalintapsykologi. Hänen neuvojaan on kuulemma kuultu aiemmin radiossa (minä en ole kuunnellut radiota sitten 90-luvun puolivälin), mutta tähän kirjaan on päässyt myös ihan uusia ammattivinkkejä. Lukuisat ihmiset ovat lähestyneet Orvokki Leukaluuta saadakseen vinkkejä tai tietoa milloin mistäkin ammateista. Esimerkiksi nimimerkki Rider of the Storm Joensuusta on kiinnostunut ratsastuksenopettajan työstä, mutta poikaystävä haluaisi hänen keksivän uuden toiveammatin. Mitä Orvokki Leukaluu on asiasta mieltä? No, hän toteaa tietysti näin:

"Poikaystävälläsi on ketunhäntä kainalossa. Arvelen, että syy on ratsastushousuissa. Otahan, hevostyttö, peili käteesi ja peruuta sen kanssa kokovartalopeilin luo. No niin. Sitähän minäkin."

Pidän Miina Supisen huumorintajusta. Urakirjan neuvoja lukiessa tirskahtelin monet kerrat ja olisin jaksanut lukea näitä juttuja lisääkin. Radio- ja äänikirjaversioissa äänessä on Miitta Sorvali, josta myös tykkään kovasti ja jonka "äänellä" kirjaa luin. Ja arvatkaa, kuinka paljon ilostuin, kun tämän kirjan ansiosta tiedän nyt, mikä on eläintentäyttäjä suomeksi! No tosi paljon! :) (Konservaattori. Ihan siltä varalta, että asia on jotakuta muutakin vaivannut.)

Orvokki Leukaluun urakirja on mukava ja nopealukuinen opus. Sellainen huoleton välipalakirja, joka saa hyvälle mielelle, vaikka ei välttämättä kovin pysyvää muistijälkeä jätäkään. Tykkäsin ja viihdyin.

PS: Hyvä Orvokki Leukaluu!
Mikäli satut löytämään blogiini ja sinulla on hetkinen aikaa, voisitko kertoa, millaista työtä suosittelisit henkilölle, jonka vahvuuksiin kuuluvat kymmensormijärjestelmä ja palapelien tekeminen. Pidän kirjoista ja kesästä. En osaa uida.
     Tietoa kaipaava

10 kommenttia:

 1. Ihana P.S. Toivottavasti löydät vahvuuksiasi vastaavan työpaikan :)

  VastaaPoista
 2. Uu, Miitta Sorvali. En ollut yhtään kärryillä Apatosauruksen maata lukiessani, mutta tämä kuulostaa kiintoisalta, etenkin tuo äänikirja. ^^

  (Ihana tuo työaiheinen tiedustelusi!)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, mainiosti kirjoitettu kysymys Orvokille!

  Minäkin haluan lukea tämän kirjan, luulen että viihtyisin.

  VastaaPoista
 4. Jaana, samaa toivon minäkin :) Onneksi kuopus on vielä niin pieni, ettei asialla ole vielä hirveä kiire.

  Maukka, minullakin oli vähän hankaluuksia Apatosauruksen maan kanssa, mutta Liha tottelee kuria säilyy edelleen suosikkinani Supisen kirjoista. Se kannattaa lukea!

  Katja, Tätä oli mukavan helppo lukea, joten tuskin sinulla tämän kanssa montaa hetkeä kuluu. Toivottavasti viihdyt, sitten kun ehdit lukemaan!

  VastaaPoista
 5. Minun vahvuuteni ja taitoni ovat samat kuin sinulla, ja pidän kovasti työstäni Tokmannin myyjänä. Paljon paikoilleenasettelua, listojentarkistelua ja kesäaikaan ainakin puutarhapuolella myös ulkona piipahtelua. Uimataitoa en ainakan toistaiseksi ole työssä tarvinnut, onneksi sillä sitä ei mainittavammin ole. Lukemaan ei kyllä pahemmin työpäivän aikana kerkeä, mutta koska vuorot ovat järestään kuusituntisia, lukuaikaa kotona jää ihan kivasti.

  VastaaPoista
 6. Morgaise, Hitsi mikä säkä! Meidän kaupunkiin ollaan nimittäin avaamassa Tokmannia, joten sinnehän suuntaan heti kun töihinpaluu käy ajankohtaiseksi! :)

  VastaaPoista
 7. Ihan sihteerikamaa, jos osaa 10 sormijärjestelmän, Se alkaa olla arvokas taito näinä päivinä.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, vieläkö sihteerit saavat kirjoittaakin, eivätkä vain puhua puhelimessa? (Minä en pidä puhelimista: häkellyn aina ja puhun ihan mitä sattuu.) Mutta kirjoittavaksi sihteeriksi voisin ryhtyä heti. :)

  VastaaPoista
 9. Kuuntelin tämän itse äänikirjana, ja täytyy sanoa, että aivan kevyesti meni tämän vuoden äänikirjojen TOP5 -listalle! Tykkäsin tosi paljon. =)

  VastaaPoista
 10. Minna, Tämä kirja toimii varmasti äänikirjana todella hyvin! :) Miitta Sorvali on taitava ja Miina Supisen jutut hauskoja, joten yhdistelmä ei voi tuottaa huonoa äänikirjaa.

  VastaaPoista