perjantai 13. joulukuuta 2013

Paperienkeleitä

Nick Robinson: Paperienkeleitä
(Angel Origami, 2013)
Nemo 2013, 96s.
Suom. Aino Partanen

Joulu kolkuttelee jo postilaatikolla asti ja kotia on koitettu laittaa juhlakuntoon. Siivoamisen ja muun häsläämisen lomassa oli mukavaa istahtaa pöydän ääreen ja opetella lasten kanssa taittelemaan paperienkeleitä tuoreen askartelukirjan ohjeilla.

Paperienkeleitä kirjasta löytyy 15 ohjetta, helpoista vaativiin ja ainakin helpoiksi luonnehdittujen töiden ohjeet olivat selkeät ja hyvin ymmärrettävissä. Kaikki kirjan ohjeet eivät tuota lopputulokseksi enkeleitä, vaikka kirjan nimestä niin voikin kuvitella. Enkeleiden lisäksi kirja sisältää ohjeet muun muassa kirjanmerkkiin, kirjeeseen ja lahjarasiaan.

Kirjan takakanteen kiinnitetyssä kirjekuoressa on nippu origamipaperia, joten taittelemaan pääsee heti kun siltä tuntuu. Minä en raaskinut heti käyttää oikeita papereita, vaan harjoittelimme vanhoilla askartelupapereilla.


Illan origamisatona viisi enkeliä sekä kaksi kirjanmerkkiä. Enemmänkin olisi voinut tehdä, jos vain nuorimmainen olisi jaksanut seurata puuhiamme sivusta. Tai edes leikkiä omiaan, mutta lapsi sattui olemaan kovin osallisstuvalla tuulella. Mukavaa puuhaa ja varmasti erityisen rentouttavaa, jos saa keskittyä taitteluun kaikessa rauhassa eikä tarvitse keksiä aktiviteetteja kiukuttelevalle taaperolle.

4 kommenttia:

 1. Tämähän olisi ihana vaikka lahjaksi! <3

  Origamien teko (tai harjoitteleminen) kiinnostaisi, joten tämä saattaa sujahtaa omaankin kirjakassiin..

  Toivotan hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon, olet voittanut joululahja-arpajaisistani Munron Kerjäläistytön. Laita osoitteesi maimalaak@gmail.com jotta voin postittaa kirjan sinulle. Onnea :)

  VastaaPoista
 3. Kaisa Reetta, Tämä on oikein oivallinen lahjakirja! Etenkin, kun mukana tulee tosiaan noita papereitakin, eli heti pääsee testailemaan taitojaan. :)

  Mai, Kiitos onnettarelle! :) Kirja saapuikin jo <3

  VastaaPoista
 4. Kyllähän ne rasiat ja kirjanmerkitkin ovat enkeleitä. :) On enkelirasiaa ja enkelikirjanmerkkiä :)

  VastaaPoista