perjantai 14. elokuuta 2015

Kolme kirjaa

Sain blogeja jonkin aikaa kiertäneen Kolme kirjaa -haasteen Q+Blackilta ja Emmiltä. Haasteen idea on näennäisen yksinkertainen, sillä kukapa ei keksisi kolmea blogiaikana lukemaansa kirjaa, jotka haluaisi lukea uudelleen.

Mutta kas, näitä (vähintään) toisen lukukerran ansaitsevia kirjoja on ehtinyt kertyä niin monta, että vain kolmen valitseminen olikin vaikeaa. Tälle listalle olisivat vallan hyvin voineet päätyä Anni Kytömäen Kultarinta, Pauliina Rauhalan Taivaslaulu, Elias Koskimiehen Ihmepoika (jonka itse asiassa olen jo lukenutkin uudestaan), Sarah Winmanin Kani nimeltä jumala, Sirpa Kähkösen koko Kuopio-sarja, Stephen Kingiltä vaikka mitä ja niin edelleen. Aikani pähkäiltyä päätin nostaa esille kolme sellaista kirjaa, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet mielestäni turhan vähälle huomiolle.

Minun blogiaikani kirjakolmikkoni on siis tässä:


Lawsonin omaelämäkerrallinen muistelma on hulvattoman hauska. Perhe on omalaatuinen ja monet seikat toivat mieleen omat lapsuusvuodet. Vaikka minä olen lukenut tämän vain kerran, on tämän kirjan sivuja käännelty ahkerasti. Olen luetuttanut sen siskoillani sekä vanhalla ystävällä, joista jokainen myös tykkäsi lukemastaan.

2. Heikki Hietala: Tulagi Hotel
Tulagi Hotelin tunnelma ja maisemat ovat säilyneet vahvoina muistissa. Jos joskus (esimerkiksi talvella) kaipaan lämpimään ja haluan samalla nauttia hyvästä tarinasta, Tulagi Hotel on takuuvarma kirjavalinta.

3. Anssi Kela: Matkamuistoja
Voi sitä naurun määrää, minkä Matkamuistoja kirvoitti! Oli myös mukavaa vaihtelua lukea muusikkona olemisesta kertomuksia, joissa ei läträtä viinaa tai puristella bändäreiden tissejä/pyllyjä takahuoneissa.


Haaste on kierrellyt sen verran vauhdikkaasti ristiin rastiin, että en haasta ketään erikseen. Mutta jos joku tahtoo jaella kolme kirjavinkkiä, niin ei muuta kuin listaa tekemään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti