lauantai 8. elokuuta 2015

Even More Bad Parenting Advice


Guy Delisle: Even More Bad Parenting Advice
Drawn and Quarterly 2014, 191s.

Olen jälleen saanut nauttia Guy Delislen ja hänen lastensa hulvattomista keskusteluista. Even More Bad Parenting Advice on jatkoa A User's Guide to Neglectful Parenting -kirjalle, josta nautin kovasti.

Tämänkin harmillisen nopealukuisen, pokkarikokoisen kirjan tarinat ovat oivallisia osoituksia siitä, kuinka keskustelut lasten kanssa voivat olla haastavia. Hyvää tarkoittava aikuinen puhuu helposti itsensä pussiin ja keskustelun edetessä sitä saattaa hetkeksi jopa unohtaa, että keskustelun toinen osapuoli on lapsi.

Rehellisyys on ihailtavaa, mutta joskus se aiheuttaa hankaluuksia. Esimerkiksi Delislen perheen yöpyessä pienessä B&B:ssa, lapset ja aikuiset nukkuvat eri huoneissa. Kumpikin lapsi haluaisi nukkua mieluummin seinän kuin oven vieressä. Isä määrää tyttären seinän viereiseen sänkyyn ja pojan ovenviereen. Miksi? No koska isoveli on vahvempi ja hän voi mahdollisen tunkeilijan tullessa puolustaa siskoaan. Ehkä tunkeilija ehtii haavoittaa poikaa, mutta hän todennäköisesti ehtii huutaa apua ja vanhemmat voivat rientää paikalle ja tyttö säästyy fyysisiltä vammoilta. Että ei muuta kuin hyvää yötä nyt sitten vaan!

Entä kuinka toimia, jos lähdetään rannalle, mutta siellä onkin voimassa haivaroitus? No mennään kaikesta huolimatta uimaan, mutta huolehditaan siitä että ympärillä - joka suunnalla - on kaiken aikaa muita uimareita. Näin ollen muut muodostavan ihmiskilven.

Delislen kynänjälki on kepeää ja ainakin minuun tämän(kin) kirjan huumori iski erittäin hyvin. Lasten kanssa Delislen kuvaamia tilanteita tulee vastaan väistämättä, joten samaistumismahdollisuudet ovat erittäin hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti