sunnuntai 20. elokuuta 2017

Seleesian näkijä + Arvonta!

Erika Vik: Seleesian näkijä
Gummerus 2017, 613s.

Lukijana arvostan suuresti sitä, että kirjasarjan seuraavaa osaa ei tarvitse odottaa mahdottoman kauan. On sitä ihanampaa, mitä paremmin edellisen osan tapahtumat ovat muistissa. Ehkä jo tästä syystä Erika Vikin Kaksosauringot-sarjan toinen osa tuntui poikkeuksellisen hyvältä kirjalta. Yleensä trilogioiden keskimmäinen osa kärsii jonkinasteisesta väliinputoajan roolista: sillä on kyllä oma, tärkeä roolinsa kokonaisuudessa, mutta itsenäisenä kirjana keskimmäiset osat ova pääsääntöisesti enemmän tai vähemmän vajaita. Seleesian näkijän kohdalla tämä väliinputoajan blaah-efekti tuntui kuitenkin puuttuvan kokonaan, sillä niin helposti pääsin hyppäämään tuttujen hahmojen seuraan uudestaan.

Corildon ja Aleia saapuvat Seleesiaan sekavissa tunnelmissa. Corildonille kotiinpaluu on selvästi henkisesti raskas, eikä hänestä ole kertomaan Aleialle mistään mitään. Aleian sisällä piileskelevästä lumouksesta yritetään ottaa selvää useiden näkijöiden avulla, mutta tulilintuhavainnot ja sodan uhka tarvitsevat nekin huomiota osakseen. Aleian takaa-ajajat eivät ole luovuttaneet, joten Aleian on edelleen pysyttävä mahdollisimman valppaana.

Yritän kovasti olla tekemättä juonipaljastuksia, mutta sen haluan sanoa, että Vik hemmottelee lukijoitaan. Vaikka Arata Erra, Esme, Samiriam ja Mateo ovat jääneet toiselle mantereelle, ei heitä unohdeta kokonaan. Tarinaan tuodaan liuta uusia mielenkiintoisia hahmoja ja samalla seleesien tapoja ja historiaa avataan sulavasti lisää. Ja entä sitten tunnepuoli? Ainakin minun on mahdotonta olla kiintymättä näihin hahmoihin, joiden keskinäiset kiintymyssuhteet ja tunteiden laatu ovat miellyttävällä tavalla vaihtelevat. Että ota tästä nyt selvää, millaista rakkautta on keidenkin välillä! Ihanan viihdyttävää! (Mutta ei tämä kyllä mikään rakkauspainotteinen kertomus ole, toim.huom.)

En erityisesti kaipaa pitkän pitkiä kirjasarjoja, mutta jo nyt tuntuu haikealta ajatella, että tätä herkkua on luvassa enää yhden kirjan verran.

----

Lopuksi pistän pystyyn blogihistoriani ensimmäisen kirja-arvonnan. Sain nimittäin epähuomiossa Seleesian näkijöitä kaksin kappalein, joten arvon tuon lukemattoman version halukkaiden kesken. Arvonnan suoritan 30.8. klo 20.00.
Arvontaan voi osallistua kommentoimalla ja ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa.

14 kommenttia:

 1. Oi että! Kuulostaapa jatko-osa hyvältä. Osallistun arvontaan, hanna.saarimaa1996@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Oii tähän on aivan pakko tarttua! Tykkäsin mielettömästi ensimmäisestä osasta ja innolla ja jännittäen odotan pääseväni tämän kimppuun. Kirjat ovat aikeena saada omaan hyllyyn eli takuulla osallistun arvontaan ;)

  S-postini on jkrrkj0@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Mukana arvonnassa :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 4. Mukana arvonnassa! Vikin kirjasarja vaikuttaa niin mielenkiintoiselta ja rakastan hänen kirjojen kansia!

  mira.neverendingly@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Minulle tuntematon kirjalilija, mutta osallistun! hippu(at)outlook.com

  VastaaPoista
 6. Innolla mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 7. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen lukenut ensimmäisen osan, joka oli todella mahtava! Olen mukana arvonnassa, koska haluan lukea koko sarjan. essi312@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana :) jenna_laatikainen@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Hei! Mukaan arvontaan piia.myllykoski(miukumauku)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Olen odottanut tätä kirjaa kuin kuuta nousevaa siitä asti kun luin Hän sanoi nimekseen Aleia! Olen siis todellakin mukana arvonnassa wiribe@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!
  Arvonta-aika on päättynyt ja voittaja arvottu. :)
  Voitto osui Pitsille, onnea!

  VastaaPoista