torstai 3. toukokuuta 2018

Aavehevosen arvoitus

Tapani Bagge: Aavehevosen arvoitus
Karisto 2018, 127s.
Kuvitus: Carlos da Cruz

Aavehevosen arvoituksen lainasin alunperin 3-luokkalaiselleni lukudiplomia varten luettavaksi. Yllättäen (eli kuten tavallista) lasta ei äidin kirjavalinta kiinnostanut ja kirja kökötti kirjastopinossa koskemattomana hyvän aikaa. Vähän suivaannuin lapsen vastahankaisuuteen ja päätin ottaa tämän upeasti kuvitetun kirjan iltasatulukemiseksi. Ja haa! niin vain oli se aluksi nihkeästi suhtautunut poikakin vaatimassa joka ilta vielä yhtä lukua, pliiiiiis!

Aavehevosen arvoitus aloittaa Apassit-sarjan, joka sijoittuu 1900-luvun alun Helsinkiin. Ystävykset Samuli, Otto, Heikki ja Erik perustavat Apassit-nimisen salaseuran ja päättävät ryhtyä ratkomaan erikoista rikossarjaa. Viime aikoina on nimittäin tapahtunut useamman kerran niin, että kuin tyhjästä on noussut sankka sumu, josta on laukannut esiin suuri aavehevonen hohtavan sinisine silmineen. Hevonen on rikkonut liikkeiden ikkunoita ja paljon on tavaraakin kadonnut. Apassit saavat täydennystä kahden pikkusiskon verran ja seikkailu pääseekin nopeasti vauhtiin.

Tämä on kerta kaikkiaan mainio kirja! Seikkailu on vauhdikas ja sopivan jännittävä. Lapsista oli hauskaa tunnistaa nimeltä joitakin kirjassa mainittuja paikkoja viime kesäisen Helsinki-reissumme jäljiltä. Vielä hauskempaa oli tosin se että kirjan päähenkilöille löytyi vastineet lähipiiristä, joten kuvittelimme seuraavamme kuopuksen, vaarin, papan ja isin kaverin seikkailuja.

Carlos da Cruzin kuvitus ansaitsee erikoishuomion. Kuvitus on runsasta, ilmeikästä ja värisävyiltään upeasti tarinaan sopivia. Teksti ja kuvat tukevat toisiaan todella hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti