lauantai 18. elokuuta 2018

Lasten sarjisopas

Tiina Konttila: Lasten sarjisopas
S&S 2018, 100s.


Jos voisitte nähdä minut juuri nyt, näkisitte yhden leveimmistä virnistyksistä ikinä.
Olen saanut seurata sivusta, kun isosisko työsti tällaista ihan mahtavaa sarjisopasta lapsille. Hihittelin hauskoille jutuille ja olin ihan että Oooh! kun tutkin kaikkea, mitä sisko lykkäsi nenäni eteen.

Lasten sarjisopas on hauska tietokirja, jossa kyllä kerrotaan sarjakuvista ja niiden tekemisestä kaikenlaista pientä ja isoa asiaa, mutta muistutetaan samalla lukijalle, että mistään ohjeista ei tarvitse välittää, vaan jokainen saa tehdä juuri sellaista sarjakuvaa kuin itse haluaa. (Samalla logiikalla voi ajatella niin, että jos vaikka tahtoo käyttää ylipitkiä, polveilevia ja vaikeasti tajuttavia lauseita ja tehdä paljon pilkkuvirheitä, niin antaa mennä vaan.)

Sarjistietouden lisäksi kirja tarjoaa jumppaa mielikuvitukselle erilaisten vinkeiden tehtävien avulla. Lasten sarjisoppaasta löytyy esimerkiksi hahmohaaste, jossa luetellaan sata erilaista hahmoa lukijan piirrettäväksi; Supernimigeneraattori, jolla voi selvittää oman supernimensä helpommin kuin yhdelläkään facebook-testillä sekä idea-automaatti, joka auttaa silloin kun ei itse keksi mitä sarjakuvassa voisi tapahtua, kenelle ja missä.

Sarjisoppaan tehokkuuskin tuli todistetuksi, kun keskimmäinen lapsi ryhtyi heti tämän luettuaan piirtämään omaa sarjakuvaa, jossa yhdistyivät donitsiin piilotettu raha, ahne kaveri ja kakkahuumori.

Jos tuntuu siltä, että tässä nyt kirjaa kehuskelee puolueellinen henkilö, niin se on ehkä totta. Toivon silti, että tosi moni muukin lukisi tämän - ja toteaisi, että ihan aiheesta intoilin.

1 kommentti:

  1. Onpa mielenkiintoinen kirja. Kiva kun esittelit tämän. - Mukaaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista