keskiviikko 29. elokuuta 2018

Lyhyitä

Toby Morris: Don't Puke on Your Dad
Beatnik Publishing 2013, 288s.
Don't Puke on Your Dad - A Year in the Life of a New Father koostuu yhden sivun kokoisista tilannekuvista ja muutamista lyhyistä teksteistä. Aiheena on tietenkin lapsen odotus, syntymä ja ensimmäinen vauvavuosi tuoreen isän näkökulmasta.

Kokonaisuus on ihan symppis, mutta ehkä tällä on enemmän annettavaa muille tuoreille vanhemmille. Eniten petyin siihen, ettei tämä ole yhtään hauska! Kyllähän se olisi pitänyt jo alaotsikosta tajuta, että kyseessä on päiväkirja, eikä mikään hupijuttu, mutta pääotsikon ja kansikuvan perusteella odotin kuitenkin vähän toisenlaista kokonaisuutta.


Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus
ja muita sinkkuelämän iloja
Atena 2018, 4h 2min
Lukija: Krista Putkonen-Örn
Minun ei pitänyt lukea/kuunnella Henriikka Rönkkösen Bikinirajatapausta, sillä jo Mielikuvituspoikaystävän kanssa huumorintajuni joutui venymään turhan pitkälle. Kaipasin kuitenkin jotakin kevyttä ja (mahdollisesti) naurattavaa kuunneltavaa ja tämä oli se, joka ensimmäisenä osui silmiini.

Meno on hyvin samanlaista kuin edellisessä kirjassa, eli kovasti on seksiä ja puhetta seksistä, mutta tällä kertaa mukana on lähes yhtä paljon kakkaa ja pieruja. Vähän nauratti ensimmäisen ja toisen vitsin kohdalla, sitten alkoi jo turhauttaa.

Jos sinkkuelämä on edes etäisesti tällaista kuin Rönkkönen kirjoissaan kuvailee, olen kyllä tolkuttoman kiitollinen siitä, etten itse ole sinkku.

Ines Lukkanen: Taidevandalismi
Avain 2018, 131s.
Ines Lukkasen Taidevandalismi-kuvat ovat entuudestaan tuttuja facebookin puolelta.

Tämä pieni kirjanen on hauska ja tyylikäs, vaikka ehkä nämä kuvat toimivat parhaiten hyvin pienissä annoksissa.

Erityiskiitos siitä, että kirjan lopusta löytyy lista kirjassa esiintyvistä alkuperäisistä tauluista tekijöineen ja vuosilukuineen.Jaxuhali & kivat sulle
Gummerus 2018, 128s.


Mainio mietelausekirja meille, joita ne syvälliset ja voimaannuttavat lauseet auringonlasku-kuvan päällä lähinnä puistattavat!

Hihittelin melkein joka aukeamalle joko tekstille tai kuvavalinnalle tai molemmille.
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3
Sangatsu Manga 2018, 185s.
Suom. Juha Mylläri

Odotin Fullmetal Alchemistin kolmatta osaa kärsimättömästi ja melkein kiukustuin, kun se ilmaantui lähikaupan hyllylle vasta ilmestymispäiväänsä seuraavana päivänä.

Mutta kannatti odottaa, sillä tämä sarja vaikuttaa näiden kolmen ensimmäisen osan perusteella ihanan tasalaatuiselta.

Elricin veljekset yrittävät löytää viisasten kiveä, mutta ensin heidän on pistäydyttävä korjauttamassa automailinsa. Korjausten jälkeen poiketaan eräässä kirjastossa ja tutkitaan tyhjäksi väitettyä rakennusta.

Vauhdikasta ja humoristista, hyvin piirrettyä sarjakuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti