torstai 10. tammikuuta 2019

Lontoon kuninkaalliset kanit

Santa Montefiore & Simon Sebag Montefiore:
Lontoon kuninkaalliset kanit
(The Royal Rabbits of London #1, 2016)
Sitruuna 2018, 172s.
Suom. Maija Heikinheimo
Kuvitus: Kate Hindley


Joskus kirjan kansi on niin houkutteleva, että sen haluaa lukea vaikka ei tietäisi sisällöstä mitään. Lontoon kuninkaalliset kanit kuuluu näihin kirjoihin.

Sulo on kaniperheen pienin ja heiveröisin jäsen. Etenkin isoveli Maximilian kiusaa Suloa minkä ehtii niin paljon, että Sulo on jo alistunut rooliinsa. Sulo ei ole yhtä nopea ja jäntevä kuin muut, ei rohkeakaan millään lailla, mutta tietoa hän rakastaa. Vastoin kieltoja hän hakeutuu syrjässä asuvan Horatio-kanin juttusille oppiakseen kanien historiasta mahdollisimman paljon. Erään kerran matkalla Horation luokse Sulo näkee kolme ilkeän näköistä rottaa, jotka suunnittelevat ilkeitä juttuja itseään kuningatarta kohtaan. Horatio kertoo Sulolle, mitä tämän on tehtävä ja tuota pikaa pikkuruinen Sulo onkin Lontoossa, kuninkaallisten kanien salaisissa sokkeloissa yrittämässä estää rottien katalia suunnitelmia.

Tarina on ihan yhtä kiva kuin kirjan kansikin. Ihan pikkuisen ärsytti se, kuinka ihmiset kuvataan tässä turhauttavasti pelkästään kännyköitä tai telkkareita tuijottavina typeryksinä. Joka tapauksessa se kanien maailmassa tapahtuva seikkailu oli oikein kiva ja riittävän jännittävä pitääkseen kaikki neljä 6-39-vuotiasta kuulijaa kiinnostuneina. Loppuratkaisu on sellainen, että jatkoa on ihan selvästi luvassa. Mikäli oikein googlasin, sarjaan kuuluu neljä kirjaa, jotka ovat automaattisesti meidän perheen lukulistalla.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hauskalle kirjalle ja ihanan näköinenkin vielä.Tämä menee lukupinoon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mamma A. Tämä tosiaan on oikein kiva kirja ja visuaalisesti tosi nätti. :) Jatko-osa ilmestyy jo tänä keväänä, ilmeisesti maaliskuussa!

      Poista