tiistai 19. toukokuuta 2020

Kuunnousu

Sarah Crossan: Kuunnousu
S&S 2020, 379s.
Suom. Kaisa Kattelus

Olen lukenut Sarah Crossanilta kolme kirjaa, tämän Kuunnousun nyt sekä englanniksi että suomeksi. Alkukielisestä olen blogannut todeten jonkin pitäneen minut etäällä tapahtumista. Suomennoksen jälkeen voin todeta sen jonkin olleen kieli. Kuunnousu on todella painostava ja ahdistava kirja.

Kymmenen vuotta sitten Joen isoveli Ed sai ajokortin, lainasi tädin autoa, eikä koskaan palannut kotiin. Kauan kaivattua vapautta ei ehtinyt kestää kauan, kun Ed pidätettiin poliisin murhasta epäiltynä. Nyt Joe matkustaa Texasiin nähdäkseen veljensä viimeisen kerran: teloituspäivä lähestyy.

Joe on vasta 17-vuotias, mutta sinnikkäästi hän tekee parhaansa pärjätäkseen vieraassa kaupungissa kauheissa olosuhteissa. Paikallisen kuppilan omistaja yrittää parhaansa mukaan olla tukena ja Joe ystävystyy myös erään tytön kanssa. Entä millainen on se veli, jota ei ole nähnyt vuosikymmeneen? Onko hän sama vai muuttunut vieraaksi? Ennen kaikkea Joe haluaa selvittää, mitä Edille tapahtui.

Luin Kuunnousun päivässä, sillä sen tunnelmasta oli vaikea irtautua. Kaisa Katteluksen suomennos on laadukas ja sujuvaa luettavaa.

Karu, toiveikas ja tyly kertomus, joka antaa ajattelemisen aihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti