tiistai 12. toukokuuta 2020

Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa

Paula Noronen: Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa
Tammi 2020, 166s.

Sally Rooneyn Normaalien ihmisten jälkeen kaipasin jotakin kevyttä ja mielellään hauskaa luettavaa. Niinpä nappasin kirjastopinosta luettavakseni Paula Norosen ensimmäisen aikuisille suunnatun romaanin, Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa.

Tarja Kulho ei ollut minulle entuudestaan tuttu hahmo, vaikka olen aikoinani Radio Mafiaa ahkerasti kuunnellut. Tarja on suora- ja liikapuheinen nainen, joka ei näköjään liiemmin pysähdy miettimään, mitä on soveliasta sanoa ja mitä ei. Tarja puhuu kaikille kaikesta, joskus totta, joskus keksittyjä juttuja. Tarjalla on miesystävä Reijo, Hollannissa vaihto-oppilaana oleva Pyry-poika, sekä Ula-niminen tyttö, joka on syntynyt suorassa radio-ohjelmassa. Kerran viinipäissään Tarja tulee ilmoittautuneeksi harrasteopiston verkkokrussille "Uusi suunta työelämälle".

Tämä kirja koostuukin Tarjan verkkokurssiteksteistä, sekä dialogeista vaikka kenen kanssa. Alkuun minusta tuntui siltä kuin olisin aloittanut elokuvan katsomisen puolivälistä, mutta äkkiä tähän pääsi kyllä mukaan. Tarja on överi hahmo ja sellaista on kirjan huumorikin, yliammuttua ja räikeää.

Viihdyin kirjan parissa oikein hyvin, hörähtelinkin aika tasaisesti. Tähän väliin juuri oikeanlaista luettavaa.

1 kommentti:

  1. Kevyttä koronalukemistia, kyllä. Kuuntelin tämän äänikirjana ja Noronen luki Kulhon repliikit niin möreällä äänellä, että mielsin hahmon Fingerporin Rivo-Riitaksi enkä päässyt siitä mielikuvasta irti koko aikana ;D

    VastaaPoista