sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Juustokakkuja & mutakakkuja

Lena Söderström: Juustokakkuja & mutakakkuja
Mäkelä 2020, 125s.
Valokuvat: Eva Hildén

Minä syön erittäin mielelläni herkkuja, melkein mitä tahansa makeaa. Perinteiset täytekakut eivät kuitenkaan kuulu minun herkkulistalleni, sillä en pidä kermavaahdon mausta (tai mauttomuudesta), enkä sen kitalakeen jättämästä rasvakerrostumasta. Sen sijaan syön hyvällä halulla juustokakkuja ja mutakakkuja, joista molemmista minulla on ollut pitkään käytössä yhdet hyviksi todetut reseptit.

Lena Söderströmin Juustokakkuja & mutakakkuja on herkkusuun unelma. Tai piinaava painajainen, mikäli yrittää vähentää herkuttelua. Kirjan kuvat ovat kauniita ja houkuttelevia. Esimerkiksi karkkimutakakku näyttää tismalleen yhtä överiltä kuin sen maistuukin, sen nimittäin testasimme ensimmäisenä. Ainoastaan harmittelen sitä, että kaupasta ei löytynyt pähkinä M&M -karkkeja, mutta korvasin ne aimo annoksella jotain muita karkkeja. (Olikohan ne Kina-rakeita?)

Seuraavaksi tein pakastetun mansikkajuustokakun, ikään kuin raikkaana vastapainona tuhdille karkkikakulle. Haasteeksi osoittautui se, että ainoa irtopohjavuoka oli jo käytössä, eikä tämän kakun täyte todellakaan mahtunut piirakkavuoan päälle. Niinpä ylijääneestä täytteestä tuli keksinmuruilla koristeltuna herkullinen jälkiruoka.

Ohjeet ovat selkeitä, mutta paikoin tausta on sen verran tumma, että pienehköä tekstiä on työlästä lukea. Tihrustamisen vaiva on kuitenkin pieni siihen nähden, millaisia herkkuja näillä resepteillä saa aikaan.

Eipä tässä muuta kuin herkullista äitienpäivää!

1 kommentti:

  1. Juustokakkuja ja mutakakkuja - kuulostaa todella herkulliselta. Juustokakut ovat kyllä parasta!

    VastaaPoista