maanantai 30. huhtikuuta 2018

Manga-kooste

Mangaakin olen jonkin verran lueskellut, joten tässä nopea kooste viimeksi luetuista.
Alkuteos: Makoto Shinkai
Sarjakuva: Ranmaru Kotone:
your name. 03
Sangatsu Manga 2018, 164s.
Suom. Janne Mökkönen

Tykkäsin tästä your name. -sarjan päätösosasta tosi paljon. Tarina etenee kauniisti, vauhdikkaasti ja tunnelmallisesti. Pidän piirrosjäljestäkin kovasti.

Taki yrittää parhaansa mukaan pelastaa Mitsuhan ja mahdollisimman monta muuta ihmistä lähestyvän komeetan alta. Tehtävä ei ole helppo, eikä hupeneva aika helpota asioita lainkaan.

En keksi sarjasta mitään moitittavaa. Juoni on hyvä ja toteutus kaikin puolin onnistunut.

Elokuvakin minulla oli kirjastosta lainassa, mutta en sitten halunnutkaan katsoa sitä näin pian kirjojen lukemisen jälkeen. Joskus myöhemmin sitten.


Alkuteos: Mamoru Hosoda
Sarjakuva: Renji Asai
Poika ja peto 2-4
Sangatsu Manga 2017
Suom. Janne Mökkönen

Poika ja peto on vauhdikas neliosainen sarja, joka perustuu samannimiseen animaatioelokuvaan. Puoliorvoksi jäänyt Kyuta päätyy rinnakkaismaailmassa asuvan Kumatetsu-pedon oppilaaksi. Kumpikaan ei ole kommunikoinnin mestari ja molemmat tuiskahtelevat milloin mistäkin. Varttuessaan Kyuta alkaa kiinnostua enenevässä määrin myös ihmisten maailmasta, mutta petojen puolella on ehkä sittenkin jotakin sellaista, mitä ilman hän ei halua olla.

Pidin tästä sarjasta tosi paljon. Tarina etenee melko vähillä vuorosanoilla, jolloin piirrokset pääsevät suurempaan rooliin. Kyutan ja Kumatetsun välit ovat huvittavan kiemuraiset, kun kumpikaan ei halua myöntää ajattelevansa toisesta oikein mitään hyvää. Silti heidän välilleen muodostuu vahva side. Sarjassa riittää huumoria ja toimintakohtaukset on kuvattu hyvin onnistuneesti.


Kore Yamazaki: Velhon morsian 7
Punainen jättiläinen 2018, 177s.
Suom. Antti Valkama
Velhon morsiamen seitsemännen osan kohdalla on pakko myöntää, että tässä huidellaan sen verran vauhdilla paikasta ja henkilöstä toiseen, että en hirveän hyvin pysy kyydissä mukana. Chise on jälleen kerran ongelmissa oman jaksamisensa kanssa ja Eliaskin kiukuttelee ihan kummia. Joku ryöstää kaksi lohikäärmettä ja sitten kootaankin yhteen hirveä määrä väkeä huutokauppaan ostamaan lohikäärme turvaan ilkeämmiltä otuksilta.

Minua ärsyttää se, että Chise on vähän väliä ihan avuton ja uupunut ja voih ja blääh. Elias on aivan hämy haahuilija, josta ei tiedä onko se ihan eksyksissä vai ehkä sittenkin kunnioitusta herättävän viisas.

Mieshahmojen neitokasvot turhauttavat, koska en tunnista heitä ellei nimiä mainita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti