lauantai 5. toukokuuta 2018

Yllätä minut

Sophie Kinsella: Yllätä minut
(Surprise me, 2018)
WSOY 2018, 11h 21min
Suom. Kaisa Kattelus
Lukija: Leena Pöysti


Sophie Kinsellan ei-Himoshoppaaja-kirjat ovat minun luottohömppiäni. Yllätä minut viihdytti yhtä takuuvarmasti kuin aiemmatkin.

Sylvie ja Dan ovat onnellinen aviopari. Heillä on kiva koti, kaksi lasta ja molemmilla ihan mieluisat työpaikat ja tosiaan se parisuhdekin voi oikein hyvin. Mutta sitten käy ilmi, että molemmat ovat fyysisesti niin hyvässä kunnossa, että yhteisiä vuosia on edessä jopa 68. Ja yhtäkkiä yhteinen tulevaisuus tuntuukin melkein kammottavan pitkältä. Ettäkö melkein 70 vuotta tuon yhden ja saman ihmisen kanssa? Sylvie ehdottaa Danille, että heidän olisi hyvä pitää avioliittonsa virkeänä järjestämällä toisilleen yllätyksiä, koska mikä voisi mennä vikaan! Iki-pitkän avioliiton ohella Sylvietä vaivaa se, että Dan suhtautuu nihkeästi Sylvien edesmenneeseen isään. Sylvie itse muistaa isänsä hurmaavana ja aika lailla täydellisenä miehenä, mutta Dan ei tunnu muistavan samoja asioita.

Yllätyksiä onkin luvassa, osa hulvattoman hauskoja (yhdelle nauroin ääneen), osa kiusallisia ja lopulta surullisiakin. Viihdyin kirjan parissa vallan mainiosti, missä toki auttoi mainiosti eläytyvä lukija, Leena Pöysti.

Takuuvarmaa viihdykettä flunssaisellekin päälle!

4 kommenttia:

 1. Otanpa tästä vinkin, on varmasti sopivaa aurinkotuoliluettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, joo, tämä on kyllä rentoa kesälukemista jos mikä!

   Poista
 2. Tätä kirjaa olen odotellut! Kinsella on suosikkeja, mutta viimeisimmät ovat minusta olleet jollain tavalla kaavamaisia. Hauska nähdä, uudistuuko tyyli, kun päähenkilöt eivät olekaan kolmekymppisiä naisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri Sisko, Onhan se totta, että melko samalla muotilla Kinsella kirjoittaa. Minusta tämä oli ainakin tarpeeksi erilainen edellisiin verrattuna :)

   Poista