torstai 14. kesäkuuta 2018

Koiramies

Dav Pilkey: Koiramies
(Dog Man, 2016)
Tammi 2018, 231s.
Suom. Jaana Kapari-Jatta

Dav Pilkeyn, tai siis Erno Parran ja Huuko Hollinsin, Koiramies on hillittömän hauska! Koiramies ei ole mikään poliisiksi päätynyt peruskoira, vaan tyhmän poliisimiehen ja fiksun poliisikoiran yhdistelmä. (Heille sattui ikävä tapaturma, jossa poliisimiehen pää kuoli ja koiran kroppa myös, joten nokkelat lääkärit päättivät yhdistää elävät osat.)

Koiramies ei osaa puhua ja käytös on muutenkin kovin koiramaista. Hänen pahin vihollisensa on superpahiskissa Pete, joka juonii katalia konnuuksia ja joskus melkein onnistuukin. Meno on vauhdikasta, arvaamatonta ja nauruhermoja kutkuttavaa. Pilkey ei ole luopunut liik-kuva-kuva -sivuista, joten sivua heiluttelemalla lukija pääsee hekottelemaan myös alkeellisille animaatioille.


Meidän perheen molemmat koululaiset lukivat Koiramiehen ennen minua, vieläpä erittäin nopeasti. Nuorempi olisi halunnut heti lähteä kirjakauppaan ostamaan seuraavan osan, kun sellaista kirjan lopussa mainostettiin. Mahtavaa, että jatkoa on tulossa! Tällainen neliväritetty vinkeä sarjakuva on ihan varmasti hitti erityisesti alakoululaisten keskuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti