keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Baking With Kafka

Tom Gauld: Baking With Kafka
Canongate 2017, 160s.

Varmistin saavani itselleni mieluisan äitienpäivälahjan ja tilasin kaksi Tom Gauldin sarjakuvaa. You're All Just Jealous of My Jetpackin ja Baking With Kafkan. Jetpackin olen lukenut jo viitisen vuotta sitten, mutta olipa hauskaa lukea se uudelleen - ja tietty tykkään siitä, että minulla on nämä nyt ihan ikiomina.

Tom Gauldin sarjakuvia julkaistaan muun muassa Guardianissa, mutta näin suomessa asuvana niitä on paljon helpompaa seurata Instagramissa.

Gauldin piirrostyyli on tuollaista selkeän pelkistettyä, vähäeleistä mutta toimivaa. Huumori taas on enimmäkseen ihastuttavan kirjallista. Gauld on muun muassa piirtänyt värikoodatun kirjahyllyn, josta näkee esimerkiksi mitkä kirjat on luettu, mitkä ovat kesken, mitä ei aiokaan lukea, mitkä toivoisi jättäneensä lukematta ja mitkä kirjat on luettu, mutta joista ei enää muista mitään. Hauskalta näyttää myös Hilary Mantelin Susipalatsi-tehtäväkirjan tehtävät, Sota ja rauha klikkiotsikoina, Maailmojen sota -keräilylautaset tai tämä uudella tavalla järjestetty kirjasto/kirjakauppa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti