maanantai 31. lokakuuta 2011

Lokakuussa


Kirjahyllyn uudet tulokkaat :)
 Lokakuu on ollut kiva kuukausi. Kuun vaihteessa vaivannut painostava lukusuma on pikkuhiljaa hellittämässä. Minulla on ollut blogiarvonnoissa järjettömän hyvä onni, joten lisää houkuttelevaa luettavaakin on postitse saapunut. Kiitos kaikille arpojille vielä kerran! :)

Helsingin kirjamessuista on ollut valtavasti juttua muiden blogeissa ja hyvä niin! On ollut ihana lukea messutapahtumista ja -tarjonnasta. Ehkä vielä jonakin vuonna pääsisin osallistumaan itsekin.

Tämän kuukauden Anna Karenina -osuus meinasi jäädä tyystin muiden kirjojen jalkoihin. Onneksi ryhdistäydyin, sillä 3. ja 4. osa tuli luettua yllättävän nopeasti ja vaivattomasti. Mieleen jäi erityisesti närkästynyt imettäjä, jonka maitoisuus asetettiin kyseenalaiseksi. :) Tarina etenee verkkaisesti, mutta ei se mitään. Enempi ihmetyttää edelleen itse Anna Kareninan pieni rooli. Minulle Anna on jäänyt etäiseksi henkilöksi, jonka ajatuksista en ole päässyt selvyyteen. Moni muu henkilö on tullut paljon tutummaksi.

Sen lisäksi että olen tässä kuussa lukenut ihka ensimmäisen sarjakuvaromaanin, olen yrittänyt laajentaa "lukualuettani" äänikirjoihin. Ensin otin kuunteluun Michael Cunninhamin Tunnit, mutta siitä ei kyllä tullut mitään. Ensimmäisen levyn kuuntelin, mutta seuraavaa en halunnut edes yrittää. Tunnit kyllä kiinnostaa edelleen, mutta seuraavan kerran tartun siihen kirjan muodossa. Seuraavaksi kuunteluvuoroon pääsi Stephen Fryn Moab Is My Washpot. Nautin valtavasti Fryn äänestä ja tarinakin viihdytti niin, että hörähtelin ääneen vaikka kävelyllä olinkin, mutta silti senkin kuuntelu jäi. Suurin ongelma näyttäisi olevan se, ettei kuunteluun ole tilaisuuksia. Kotona en osaa kuunnella, koska en voi samalla kuulostella lasten tekemisiä (tai en kuule kuulokkeista mitään lasten aiheuttaman metelin yli) ja pakko se on tunnustaa, että minä olen laiska lähtemään kävelylle, vaikka kuinka saisin kuunnella jotakin mielenkiintoista samalla. No, aion yrittää vielä. Joskus.

Marraskuussa aion pitää etäisyyttä kirjastoon. Omista hyllyistä löytyy tällä hetkellä niin paljon kiinnostavaa luettavaa, myös erilaisiin haasteisiin liittyviä, että en kaipaa lisää vaihtoehtoja. Ja kuten tiedätte, kirjastosta on hirveän vaikea poistua ilman uusia lainoja...

Tällä hetkellä lukuvuorossa on kunnollinen tiiviskivi, yli 1000 sivua Kingiä. Herkullista! :)

18 kommenttia:

 1. Tuntuu olevan yleistä tämä kirjastonvälttelypäätös. ;) Minäkin sitä yritän toteuttaa.
  Ihania kirjoja olet hankkinut myös.

  VastaaPoista
 2. Onpas sinulle kertynyt mielenkiintoisia arvontavoittoja. ;)

  Mulla on Stephen Fryn The Hippopotamus kuunneltavana.

  VastaaPoista
 3. Oletpa ollut onnekas, minä en ole vielä kertaakaan voittanut mitään...pitäisi varmaan osallistua ahkerammin.

  VastaaPoista
 4. Fryn ääni on kyllä ihana! Minulla oli aluksi tosi vaikeaa päästä sisään äänikirjojen maailmaan enkä kotona voisi kuvitellakaan äänikirjoja kuuntelevani (4- ja 5-vuotiaat pitävät siitä huolen), mutta minulla äänikirjaaamukävelyt toimivat hyvin. Pääsin niihin sisälle nimenomaan Fryn ansiosta. :)

  VastaaPoista
 5. Peikkoneito; voihan se olla, että mun kirjastonvälttelypäätös on yhtä pitävä kuin karkkilakot. Eli ei hirveästi kannattaisi mainostaa ;)

  Hanna, mulla on jo kiire noiden voittojeni kimppuun :) Hippopotamus mulla kävi lainassa kirjastosta, mutta en ehtinyt lukemaan laina-ajan puitteissa.

  Jaana, mullekin on tutumpaa se, ettei koskaan voita mitään. Nyt onnettarelle sattui joku ajatusvirhe, kun voitin yhden viikonlopun aikan kolme arvontaa! Ymmärrän kyllä, ettei lotossa ole sitten voittoja tullut, mutta kirjojahan minä sittenkin olisin haalinut ;)

  Katja, Totta puhut, Fryn ääni on upea :) Minä olen maailman paras keksimään tekosyitä sille, miksi en voi lähteä ulos (=kävelylle). Siellä on melkein aina liian märkää, kylmää, tuulista, muuten vain koleaa tai ainakin pimeää... ;)

  VastaaPoista
 6. Oi, onko se Kingin kirja nyt se uusin?? Koitan saada käsiini sen itsekin, sillä on ollut vähän melkein ikävä Kingin kirjoja jo ja sen uuden aihepiiri on niin kiehtova!

  VastaaPoista
 7. Susa, Kuvun alla, eli uusin suomennos on luvussa nyt. Tykkään kovasti ja toivon että saisin tämän luettua ennen kuin 11/22/63 julkaistaan, että pääsisin sitä lukemaan mahdollisimman pian myös :)

  VastaaPoista
 8. Kävin Kirppu-tytön kanssa eilen kirjastossa kuluttamassa puolituntista luppoaikaa, arvaa vain jouduinko repimään itseni irti uutuushyllystä, siellä olisi ollut Kuvun alla, ihan vain odottamassa ottajaansa, minua! Yritän pitää kiinni aikeestani lukea Kingin suomennettuja ilmestymisjärjestyksessä mutta tiukkaa tekee!

  Nappasin kuitenkin Johnny Deppistä kertovan kirjan. Se oli aika ohut (no hyvä on, ei ohut mutta kuitenkin ei-tiiliskivi). Mutta hyi minua kuitenkin, piti ensin lukea jo lainassa olevat...

  Eipä kestä, hyvä että kirja tuli perille :)

  VastaaPoista
 9. Villasukka kirjahyllyssä, Nostan hattua sulle! :) Mulla oli tämä varattuna kirjastosta, mutta onneksi sainkin synttärilahjaksi, niin ei tarvi turhaan kiirehtiä lukemista. (Tosin tämä on sellainen kirja, jota näköjään haluaisi lukea koko ajan...)

  Mihin kirjaan asti olet aikajärjestyksessä edennyt? :)

  VastaaPoista
 10. Voi, minäkään en voisi kuunnella äänikirjoja kotona lasten läsnäollessa! Ja nyt syksyn kunnolla saavuttua minäkin olen laiska lähtemään kävelyille... Mutta saan kuunneltua yllättävänkin sutjakkaasti nykyisin kirjoja tehdessäni kotitöitä lasten ollessa päiväkodissa. Ei siis tietenkään pitäisi, vaan tehdä vain töitä se aika, mutta ajattelen, että käytän työmatka-ajan saadakseni tehdä rauhassa kotitöitä... :D Kuuntelen äänikirjoja myös lyhyillä autoreissuilla kauppaan, kävelymatkalla bussipysäkille, pihaa haravoidessa jne.

  Ja minäkin luin maanantaina loppuun Anna Kareninan neljännen osan, ja tykkään kirjasta edelleen. Toki siinä on noin valtavalla sivumäärällä vahvempia ja heikompia osuuksia, mutta silti. Kiva on edelleen lukea. :)

  VastaaPoista
 11. Karoliina, Mulla on ollut ajokortti niin vähän aikaa - kakkosvaihe on vielä käymättä - että en uskaltaisi kuunnella äänikirjoja autossa: itse ajaminen vaatii vielä sen verran keskittymistä. (Sammutan radionkin, jos pitää tehdä jotain vaativampaa, kuten peruuttaa ;) ) Toisaalta harvemmin tulee ajeltua 5 minuuttia pidempiä matkoja, joten siinä ajassa ei äänikirja ehtisi juurikaan edetä :)

  VastaaPoista
 12. Viimeksi luin Kirjoittamisesta, eli 2000-luvun kirjoissa mennään (piina.netistä pikaisesti tarkistin vuosiluvun). Operaatio on ollut tauolla noiden kirjaston lainojen takia, mutta pitäisi päästä jo jatkamaan :) Niin ja Musta Torni -sarjan luen sitten lopuksi (uudelleen) eli niiden ohi olen harpponut. Haluaisin lukea koko tuotannon, mutta kaikkia suomentamattomia ei taida kirjaston kautta niin vain saada...

  VastaaPoista
 13. No nyt Blogger syö minunkin viestejä!

  Eli yritin sanoa, että sullahan alkaa olla urakka loppusuoralla jo! Meidän kirjastosta löytyy uusimmat kirjat aika helposti, mutta noita alkupään teoksia joutuu metsästämään lähikirjastoista.

  Minä olen lukenut Kingin kirjat satunnaisessa järjestyksessä - Mustaa tornia lukuunottamatta. :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä, loppusuora häämöttää! Onneksi King on tuottelias ja julkaisee uutta, joten ei lopu lukeminen heti kesken :) Ja suomentamattomat ovat tosiaan vielä kokonaan lukematta.

  Metsästystä noiden vanhojen kanssa on ollut minullakin. Useampikin kirja on netin mukaan kirjaston hyllyssä/varastossa, mutta onkin todellisuudessa hukassa! Silloin kirjaston väki on ystävällisesti hankkinut kyseisen kirjan ilman varausmaksua toisesta kirjastosta :) Lähikirjasto kuuluu kirjastoverkkoon, joten muiden (verkoston) toimipisteiden kirjat saa kätevästi lähikirjastoon maksamalla 0,50€ :) Saa nähdä miten noita englanninkielisiä sitten löytää...

  Musta torni -sarja on kyllä loistava kun vauhtiin pääsee! Aloitin sen useamman kerran ennen kuin innostuin toden teolla, mutta kannatti lukea.

  VastaaPoista
 15. Mullekin Musta torni oli alkuun melkoinen haaste! Ensimmäinen osa oli minusta ihan järkyttävän tylsä ja sitten menikin muutama vuosi ennen kuin edes yritin seuraavaa osaa. Toisaalta vitkuttelu oli ehkä ihan hyvä juttu, koska ne kolme viimeistä osaa oli ehtineet ilmestyä siinä vaiheessa kun niiden vuoro tuli. Ei tarvinnut katkaista hyvää lukutahtia :)

  (Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ensi keväänä ilmestynee uusi Musta torni! Sellainen, jonka tapahtumat sijoittuvat Velhon ja Callan susien väliseen aikaan.)

  VastaaPoista
 16. Kyllä vain, sen suuntaista tietoa minäkin olen nähnyt (http://www.stephenking.com/promo/wind_through_the_keyhole/announcement/). En pistä ollenkaan pahakseni, että tarina jatkuu :)

  VastaaPoista
 17. Oho, minun täytyy selvästikin haasteen vetäjänä ryhdistäytyä, koska niin moni teistä on lukenut jo neljännen osan Anna Kareninasta! Minulla se on vielä työn alla. :) Riinalle jo kommentoinkin, että Anna on minustakin jäänyt jotenkin taka-alalle, tai ei ainakaan ole noussut vielä sen enempää esille kuin muutkaan henkilöt kirjassa.

  Voi, kirjastolakko tekisi hyvää täälläkin... :)

  VastaaPoista
 18. Zephyr, Nyt kun Anna Karenina on hiukan yli puolenvälin niin luonnehtisin lukukokemusta iloiseksi pettymykseksi. :) Teksti on ollut paljon helpompaa kuin etukäteen ajattelin, mutta kovin on hennoksi jäänyt se oletettu tunteiden palo Annan kohdalla. Ja ylipäätään koko Anna tuntuu sivuhenkilöltä. Mutta vielähän tuossa kirjassa ehtii tapahtua vaikka mitä :)

  VastaaPoista